vineri, 6 iunie 2014

Vând Oo!

Periodic, sunt obligat să urmez niște cursuri profesionale. Cursurile nu sunt deloc grele, marea lor majoritate explică doar într-o manieră științifică activitățile noastre curente. Din punctul meu de vedere sunt necesare dar ar fi bine să fie mai răruțe întrucât fiind vorba de o activitate supusă supravegherii, cunoștințele noastre în materie sunt oricum verificabile și verificate periodic prin diferite alte forme.

Anul acesta ne-a fost impus un curs de "Tehnici de vânzare". O porcărie, scrisă de oameni care n-au vândut în viața lor nici măcar un ou, o imbecilitate care n-are nici o aplicabilitate practică. Câteva zeci de pagini în care sunt descrise tot felul de exemple despre cum să vinzi, care dacă le-ai pune în aplicare ai risca să te trezești bătut de client.

Cursurile ăstea sunt scrise de niște Dorei îmbrăcați la costum și cravată, cu o carte de vizită pe care sunt trecute titulaturi pe care doar Coana Leana Ceaușescu le mai avea, cu un vocabular din care n-o să lipsească fraza "să ne focusăm" dar care s-ar bloca și n-ar avea nicio soluție dacă ar trebui să-i vândă ceva unui poienar, de exemplu.

La finalul cursului există un test de cunoștințe la care m-am chinuit două zile să-l trec. Una din întrebări era "Care este semnalul că subiectul este interesat să cumpere?" iar răspunsul corect era "Când subiectul se apleacă înainte".

Cuae, când ciobanul se apleacă înainte e semnal să fugi, că pune mâna pe bâtă! Semnalul că e interesat să cumpere e atunci când se scarpină la ouă!

Un comentariu:

  1. Foarte tare :)
    următoarea data când o sa vreau sa cumpăr ceva, înainte o sa mă aplec...

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă