sâmbătă, 28 iunie 2014

Usturoi

sursa foto: filmulusturoi.ro


Am așteptat cu sufletul la gură să văd filmul "Usturoi" și n-am fost dezamăgit.

Filmul e cu totul altceva decât sunteți obișnuiți. E un film făcut cu bani extrem de puțini, majoritatea din buzunar, făcut cu multă pasiune și mult suflet și care schimbă multe percepții greșite despre țigani.
Și totuși, filmul ăsta nu e film! E  de fapt un fel de-a citi Groparu, pe un ecran mare, într-un cinematograf!

Filmul abundă în poante("În Flandra sau Valonia?" și "This is Sparta" au fost mortale), berbecul Pepe m-a făcut să râd cu lacrimi, mișto de tot și Gipsy Rap-ul lui Villy. De notat naturalețea cu care joacă cei doi copii, Eremia și Nicușor, personajele principale ale filmului .
Scena cea mai impresionantă(aș putea spune că e chiar o lecție pe care ne-o dă Groparu față de prejudecățile noastre) este cea în care Eremia îl roagă pe Nicușor să-l ajute să prindă o găină ca să nu zică lumea din sat că țiganul o fură.
Personajul cel mai savuros din film e bătrânul Ciarli Ciaplin. Un personaj de film extrem de real, pe care-l găsești în toate satele din Ardeal.
O singură critică am. Mică. Deși a jucat impecabil, doamna Ceapă, interpretată de actrița Elena Ivanca, a avut accentul de țigancă puțin forțat.

La final doar atât: Gropare mo', să te-ajute Dumniezău s'ajungi la Holiud, că la Cluj ești deja!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă