vineri, 27 iunie 2014

Drepturile pensionarilorCel mai mare drept al pensionarilor e băgatul în față. Indiferent de situație, mereu o să auziți "sunt pensionar"!
Mi-am făcut de ieri o programare la un medic, într-o clinică privată. Am specificat că vreau o consultație la prima oră așa că am fost programat azi la ora 9. M-am prezentat la clinică, am achitat consultația, mi-au confirmat că sunt primul pacient, mi-au dat bonul și m-am prezentat la cabinet.

La cabinet, așezată strategic în tocul ușii stătea o tanti pensionară, votantă și fană de-a lui Gâdea. Mă așez frumos pe-un scaun și aștept să se facă ora 9. Deja prevedeam că tanti pensionara o să-mi facă vreo bucurie. Îi vedeam asta în privirea ei de Antena3.

La 9 fix, ușa cabinetului se deschide și medicul cheamă primul pacient. Tanti mai rapidă dă să intre. Eu o prind de mânecă și îi explic că am programare la ora 9. Tanti se înverzește toată:
- Și ce? Și io am. Că-s pensionară!
- Doamnă, mi-au confirmat de la recepție că-s primul pacient!
- Ba io-s prima domle, că io am venit înaintea ta! N-ai văzut că eram când ai venit? Aici cine vine primul ăla intră.
- Doamnă, aici nu-i ca la piață, primul venit, primul servit....

N-am apucat sa-i spun tot, că baba s-a tras și-a intrat. Turbat, mă duc la recepție și îi spun asistentei că-mi vreau banii înapoi, că merg în altă parte. Asistenta se oferă imediat să rezolve situația, merge în cabinet și-o scoate pe babă afară. Baba n-avea nici măcar programare și nu achitase consultația.
Iasă baba din cabinet urlând "că-i pensionară, că unde s-a mai auzit că pensionarii n-au dreptul să fie primii, și ce dacă n-a plătit, că plătea după"......n-am mai stat să o ascult și-am intrat în cabinet.

După consultație dau nas în nas cu baba. Rânjetul meu i-a tăiat orice poftă de reacție. La ieșire asistenta de la recepție și-a cerut scuze pentru situație.

Cât despre consultație.....la fel ca acum trei ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă