luni, 16 septembrie 2013

La liceu

Stăm zgribuliţi în faţa liceului. A început ploaia. Decidem să ne adăpostim de ploaie. În buda liceului. La o ţigară.
Fugim de ploaie şi urcăm scările. Ne oprim brusc. Să-mi bag, n-avem matricolele prinse pe haine. Portarul e îngăduitor.
În care budă să mergem? La băieţi poate ne prinde profu' de română. La fete nu ne mai riscăm. Ultima oară ne-am băgat în cabine, cu picioarele pe bazin, iar pe fete le-am lăsat în faţă, să le vadă profu pe sub uşă picioarele. N-a ţinut. Ne-a aşteptat la ieşire.
Deschidem o fereastră de pe hol şi poştim o ţigără. După primul fum sună de intrare. Unul urlă disperat: "Şaseee, vineee!" Năvălim în clasă. Le surprindem pe Bianca şi Nicoleta cotrobăindu-ne prin banca după sandvişuri. "Ghinion fatăăă, nu ne-am adus azi!"
Intră profii. Ne aşezăm în bănci şi ne băgăm fiţuicile în mânecă. Miţă cu Jerry râd, să-mi bag, iar ne scoate la tablă din cauza lor!
Gicu îmi trage una preventiv peste ceafă, exact când mă ridică Dirigu' în picioare.
- To'aşu diriginte, Suciu nu mă lasă în pace!
Gicu printre dinţi mă ameninţă că pân' la pauză nu mai e mult şi văd io ce omor m-aşteaptă după aia.
Mulţi absenţi azi. Toţi motivaţi. De aia profu' de română nu ne ascultă din Luceafărul. Băga-mi-aş, că ne-am organizat super bine. Io am învăţat primele trei strofe, Miţă următoarele şi tot aşa.....Luam şi noi un cinci măcar!
Bianca îmi trimte bileţel: Bă, ai carioci la tine? Că vreau să-mi vopsesc părul pentru chefu de diseară! Le-am uitat acasă pe-ale mele.
Profu' de mate are glume în program. Ar vrea să ne scoatem caietele să facem nişte exerciţii. N-are cu cine!
În sfârşit sună. Ieşim urlând din clasă şi fugim toţi la autocar să prindem loc la cucurigu. Plecăm în excursie.
Miţă scoate glăjuţa, toarnă în pahare şi ne ameninţă: "e ultima oară când mai fur de la tata băutură pentru voi!" Nu ne pasă. Ştim că nu-i ultima!
Ajungem la crâşmă. Sar dopurile la sticlă ca de Revelion. Urlu după Bianca şi Nico: "Tuuu, hai să vă fac un dans!"
Nebunu de Luşu îl ţine pe Dirigu' de vorbă, ca să nu ne vadă când ne aprindem ţigările. Luşu are nişte texteeee.... "Ştiţi, între noi doi s-a format o chimie, dom profesor. Sper să nu mă lăsaţi corigent!"
Într-un colţ al sălii îl înghesuim pe Goe. "Goe, să-mi bag, dă şi tu nişte bani din fondu clasei să ne luăm o sticlă de Drobeta de la cofetărie! Promitem că-ţi dăm înapoi banii." Goe se ţine tare. Ştie că n-o să-i mai vadă.
Ţâşnim înapoi pe ring. Cântă Word Up!
Dirigu' trebuie să plece. Ne adună şi ne roagă să fim cuminţi, să nu mai bem, să mergem la culcare devreme, blablabla. "O daaa! Cu siguranţă!" Ne aruncăm din nou pe ringul de dans.
Abia ne târâm picioarele spre autocar. Petrecerea a luat sfârşit. Să nu uit să-l sun pe Miţă. Să nu-i spună lui taică-său de şedinţa cu părinţii. Nici io n-o trimit pe mama. N-am chef de predici după.
E noapte. O noapte, după 25 de ani de la terminarea liceului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă