joi, 14 februarie 2013

Dă-ți peste mână. Cu toporul.

Cum omori o afacere mică dar de succes. Cam așa.
Teoretic  hotelurile mari se vor descurca. Greu, dar se vor descurca. Au soluții pentru a trece cu bine peste astfel de idioțenii. Fac parte din lanțuri puternice, au investitori puternici în spate. Cele mici în schimb....Dumnezeu cu Mila. Pot deja să-și comande crucea care s-o pună pe ușă și să-l cheme pe Ponta să le facă slujba de înmormântare. Wait. Ăsta cere bani pentru asta.
În țară sunt o mulțime de hoteluri mici, cochete(unele chiar bijuterii arhitectonice), de 3-4 stele, cu servicii bune și prețuri bunicele. Au undeva până în 50 de camere, cam 50% grad de ocupare, prețuri undeva între 30-40 de euro/noapte/cameră. 130 de euro/cameră/an impozit înseamnă foarte mult pentru ele. Extrem de mult.
Proprietarul unui hotel a investit în el. El trebuie să aibă un profit. Un profit decent care să-i justifice investiția.     Fără profit decent, afacerea e fix p#la! Instinctul supraviețuirii o să împingă proprietarul să mărească prețurile, să mai reducă din personal, să mai reducă din calitatea serviciilor. Treptat își pierde din clienți și uite așa se duce pe p#lă și cochetul hotel.
Iar tu, votant uselist, o să spui ce țară de căcat avem, că nu găsești un hotel decent, curat cu prețuri ok. Tu n-ai nicio vină. Probabil că-i din naștere.

2 comentarii:

  1. Eu nu inteleg logica schimbarilor de felul asta. O afacere se face cu calcule pe 3-5 sau mai multi ani. Daca imi bagi orice taxa in plus peste nici 2 luni cum plm pot eu sa-mi respect calculele ce le-am facut la inceput?

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă