marți, 8 ianuarie 2013

Stat vs Privat 2013

Sunt obligat periodic să fac niște raportări către o instituție a statului. Raportarea se face electronic și până anul acesta se făcea într-un progrămel banal în care încărcai niște fișiere excel(asta în condițiile în care respectiva instituție ne-a obligat să ne dotăm cu programe informatice care să coase și nasturi dacă este cazul).
Anul acesta instituția folosește o aplicație deșteaptă, creată de o companie privată de software. Toate bune și frumoase, dar ieri având de încărcat în respectiva aplicație o raportare, mi-a dat o eroare. Sun la instituția statului, nimeni. Sun după o jumătate de oră, nimeni. Mă rog, într-un târziu, adică azi, dau de cineva de la IT. Îi explic ce problemă am, îmi spune că nu el se ocupă, mă transferă către un coleg, ăla la rândul lui mă transferă la altul și tot așa până ajung la persoana competentă care îmi dă soluția salvatoare:
- Sună și tu la compania care ne-a făcut aplicația!


p.s.: cei de la compania privată de software au fost profesioniști. I-am sunat, le-am explicat problema, mi-au cerut pe mail un printscreen cu eroarea, mi-au spus cine se ocupă să-mi rezolve problema și cât estimeaza că ar dura rezolvarea ei iar după o oră mi-au comunicat pe mail că au rezolvat problema și mi-au atașat dovada că raportarea mea a fost corect încărcată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă