luni, 17 decembrie 2012

Chizdă la volan

ATENȚIE! Post misogin.
Coboram azi cu Beöji pe o stradă. Pe celălalt sens de mers erau parcate două mașini iar în urcare venea un taxi urmat de o altă mașină. Încetinesc ca să poată trece taxiul de cele două mașini parcate. Taximetristul se bagă între cele două mașini parcate(între ele era loc și de-un TIR) ca să pot trece și eu dar din spatele lui țășnete o chizdă care habar n-am ce vroia să facă. Să treacă prin fața mea, să depășească taxiul? Cert este că eu, taxiul și chizda ne trezim blocați. Între timp, în spatele meu mai ajunge o mașină iar șoferul începe să claxoneze disperat.
Chizda se dă jos din mașină și începe să urle la mine să-i fac loc, că ea are prioritate. Respectuos, o întreb când a citit ultima oară Codul Rutier și mă ofer să-i recomand o școală de șoferi serioasă. Chizda se ambalează și mai tare și începe să-mi dea lecții despre prioritatea la urcare și coborâre. Cu deosebit respect îi recomand să citească TOT Codul Rutier și să reducă tonul, nu de alta dar stau prost cu nervii. Degeaba, chizda era mai ambalată iar în momentul în care taximetristul a coborât din mașină și a întrebat-o respectuos "Fă ești proastă?" a înnebunit. Distracția a continuat în momentul în care șoferul mașinii din spatele meu a coborât, întrebând chizda cât a dat ca să-și obțină permisul. Ca distracția să fie completă, un locatar a început să-și dea cu părerea de după gard, de calitățile șoferistice ale chizdei.
Într-un final, aproape cu ochii în lacrimi, chizda m-a acuzat pe față: "Puteai să mă lași să trec, ai văzut că sunt femeie!" I-am răspuns politicos că nu pare, iar asta a convins-o să cedeze!

Un comentariu:

dacă te ţine, încearcă