miercuri, 28 noiembrie 2012

Feng Șuiu P*lii

De ieri, două dintre cele patru centre de interes din fengșuiu p*lii mele, au avut qi negativ.
Dacă ieri, bogăția a trecut pe negativ, după ce onor banca, mi-a săltat de pe card 400 de lei și mi-a zis să aștept, că o să vadă dacă mai primesc banii(btw, mulțumesc lui Becheș că a fost prompt la durerea mea și m-a sunat imediat ce a aflat; drept e că s-a liniștit instant când a aflat că nu banca la care prestează era cea în culpă, așa că mi-a spus să-i nu-i stric și fengșuiu lui cu problemele mele :-P ).
Iar dacă aerul și apa sunt cei doi curenți indispensabili vieții pe Pământ, atunci unul dintre ele trebuia să-mi treacă pe qi negativ și al doilea centru de interes: fericirea. Am fost deosebit de fericit azi dimineață când am intrat în birou. De atâta fericire am căzut în cur, pe noadă, după ce-am alunecat pe gresia din hol în care băltea apa de câțiva centimetri. Curgea apa, de la vecinii de deasupra, peste tot: în camere, în baie, în bucătărie, pe hol, pe casa scării. Instalația electrică a biroului, era pusă în evidență, de micile pârâiașe care și-au găsit albia prin ea. De la centrală venea un miros de ars, din lampadare curgeau cascade, parchetul începuse timid să se ridice, acte, chitanțiere, tot felul de alte hârtii erau îmbibate de apă iar când am ridicat laptopul colegei mele s-a scurs din el un sfert de găleată de apă cu lavabilă. Imprimanta, faxul, routerul, tastatura și monitorul au scăpat. Nu știu încă dacă a scăpat desktop-ul, era sub birou, dar sub el a fost ceva apă.
Cu fengșuiu adaptat, am încercat să evaluez pagubele. La prima vedere ar trebui să fiu liniștit. Am asigurare, contrar legendei că pantalonii croitorului sunt mereu rupți în cur. Parchetul, instalația electrică, centrala termică, zugrăveala, au rezolvare, nu-mi pun problema, vom fi despăgubiți. Hârtiile distruse se refac, desktopul cred și sper că a scăpat, problema rămâne cu laptopul care nu avea asigurare. Mi-e milă de vecinii de deasupra(și mai milă o să-mi fie când o să facă asiguratorul meu regresul) dar mai milă mi-e de mine și de firma mea. Știu că-s săraci(btw, au avut asigurare inclusiv cu clauză de răspundere civilă, făcută la mine și-au refuzat luna trecută să și-o reînnoiască fiindcă ..."e cam scumpă" - c est la vie) dar o să fie nevoiți să-l plătească. Să zică merci că nu pun la socoteală faptul că nu o să putem folosi biroul cel puțin 2 săptămâni și că a trebuit să ne cărăm toate lucrurile acasă, iar imprimanta arată ca dracu lângă mileul și peștele de sticlă de pe smartTV-ul meu.
Totuși, mă liniștește gândul că voi putea sta acasă să lucrez în pijama. Ăsta FegnȘui!

Bonus: de dimineață am dus Maybach-ul la revizie și ITP. De ieri mi-am zis să nu carecumva să uit acasă cartea de identitate a mașinii. Știți ce-am uitat acasă azi dimineață, nuu? Talonul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă