sâmbătă, 4 august 2012

Sweet ThassosThassos e dulce. Nici n-ar avea cum altfel să fie, la câtă miere produce și la câte albine mă deranjau la masă. Noroc cu cafeaua pe care o ardeau ca să alunge insectele. Că la altceva nu era bună. Cea mai proastă și scumpă cafea băută vreodată.
Spuneam că Thassos e dulce. De la cataiful demențial, cumpărat de la o mică patiserie de pe străduțele strâmte din Panagia, până la faimosul "Sweet of Thassos", fructe conservate în miere.
Dar Thassos nu e numai dulce. E și însorit, muntele Ypsario îți oferă și umbră, are și ceva exotic pe Saliara Beach, are și liniște pe plaja din Aliki, are și valuri pe cea mai frumoasă plajă de pe insulă: Paradise Beach. Dacă cineva vrea să mă contrazică și afirmă că Saliara e cea mai frumoasă, îi răspund că mda, e foarte frumoasă, dar e prea mică, prea aglomerată și a devenit prea de fițe. Paradise Beach e plaja pe care poți dormi liniștit fără să auzi zbieretele plozilor vecinilor de șezlong, poți să te bucuri de valuri, poți să faci snorkeling, poți să bei o bere în părculețul barului, lângă fântâna arteziană sau poți să mănânci regește la taverna de pe plajă.

Dar poate cel mai bun lucru în Thassos e caracatița. Bătută de pietre ca să se frăgezească, lăsată să se usuce la soare și perpelită pe grătar. Se topește în gură. Cu un Mythos Draft rece ca ghiața merge ca unsă.
Au fost 8 zile de caracatiță, calamari, brânză kefalotiri, chiftele de dovlecei, salată de vinete(demențială! făcută cu ardei copt, brânză și ulei de măsline), cataif și muuult Mythos Draft. Dar am dus dorul espresso-ului și a unui rachiu pe post de digestiv. Nu m-am putut împăca cu Ouzo-ul și Tsipouro-ul lor.
Așa că dacă vreți o locație de vacanță, accesibilă și ca preț și ca distanță, Thassos e o alegere bună. La orice plajă ajungi cu mașina, la orice tavernă ajungi cu mașina așa că nu procedați ca mine. Nu alegeți hotel pe plajă, nu alegeți stațiune mai mare. Dacă mai merg în Thassos, prefer să închriez o vilă sau un apartament, într-un sătuc care nu-i pe coastă ori într-o stațiune mică, departe de plajă. Circumferința insulei e de aproximativ 98 km, iar distanțele între punctele de interes sunt mici(8-15 km). Economisiți bani care să-i puteți folosi mai eficient. Pe Mythos Draft de exemplu.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă