marți, 21 august 2012

Şcoala Băgă, scoală!

Datorită profesiei sunt nevoit(începând din acest an) ca la fiecare 2 ani să fac un curs de pregătire continuă şi să dau vreo 2 examene. În tinereţea mea nu m-am prea omorât cu şcoala, m-am zbătut undeva în zona mediocrităţii(da bă, nu-i o ruşine să recunoşti!) şi numai viaţa m-a obligat să pun burta burtoiu' pe carte ca să răzbat.
Acum la 42 de ani parcă mi-e şi mai greu, dar ce nu face omul pentru bani? Cursul ăsta nu e aşa greu, sunt practic blablaurile de care mă lovesc zilnic, dar ceva m-a speriat. Habar n-am ce, poate faptul că la 42 de ani, cu câţiva ani înainte de momentul în care poştaşul sună la uşă că ţi-a adus pensia, trebuie să trec prin emoţiile unui examen, să stau cu morcovu' înfipt în cur şi să mă întreb dacă-l trec sau nu.
Vârsta, răbdarea, afacerea şi timpul nu-mi permite să merg la cursuri aşa că am ales metoda e-learning. Stai comod acasă în faţa laptopului, cu berea în mână, ţigara în alta, cu vârful nasului dai click pe slide-uri, mai pui pe pauză cât eşti la budă, mai tragi cu ochiul la televizor, mai bagi o şaormă-n tine şi-ţi pătezi tricoul şi poţi comenta cu voce tare " bă, ce de căcat e cursul ăsta" fără să poţi fi dat afară din sală.
Ca să înţelegeţi, trebuie să parcurg un număr de 60 de ore de studiu pentru vreo 8-9 lecţii. Lecţiile sunt sub forma unor slide-uri iar fiecare slide are alocat un anumit timp pe care trebuie să-l parcurgi obligatoriu. Se contorizează timpul ca la baschet aşa că de multe ori lecţia devine plicticoasă şi enervantă. După parcurgerea unei lecţii, dai un test pe care-l treci doar dacă ai 76% din răspunsuri corecte şi abia după aia treci la lecţia următoare.
Toate bune şi frumoase până ieri, când am început acest curs. Ajuns acasă, m-am instalat frumos pe colţar cu berea-n mână şi-am început să.....învăţ. Prima lecţie, timp stabilit de studiu vreo 15-16 minute. După 4 slide-uri am început să casc, pe la slide-ul 10 îmi cădeau ochii în gură, la slide-ul 15 mă rugam să se termine iar după ultimul slide am închis rapid laptopul şi-am adormit buştean, exact ca în liceu după ce citeam câteva rânduri din manualul de fizică. Testul ca să pot trece la lecţia următoare n-am mai avut puterea sa-l mai fac. Aveam impresia că n-am priceput nimic din lecţia respectivă. Trezit după un somn binemeritat, m-am panicat. Ce dracu mă fac, io călău bătrân să nu pot să fiu în stare să-mi trec nişte examene? Era deja seară, nu mai aveam chef aşa că am lăsat pentru dimneaţa asta studiatul.
Trezit la 6, la 7 eram la birou la 8 jumate aveam învăţate 2 lecţii, trecut testele cu 100%. Noa' aşe mă Băgă! Am găst soluţia! Dimineaţa folosim cursul strict pentru învăţat, după amiaza folosim cursul strict pentru somnul de frumuseţe! Singura mea problemă este că nu ştiu când voi da ultimul examen în faţa comisiei, dacă e la primele ore ale dimineţii sau e pe la amiază. Nu de alta dar nu vreau să fiu dat afară din examen pe motiv că sforăitul meu a deranjat comisia!

Un comentariu:

  1. ma amuzat postarea... ce? nu poti invatat ceva un cal batran? normal ca da... acum conteaza interesul... daca in liceu imi placea sa dau impresia ca sunt atent la tabla, dar defapt eram cu mintea in alta parte.. pentru examene nu mai merge... mai ales atunci cand orice tine de ele nu este real(mai putin foaia aia de hartie)

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă