marți, 24 ianuarie 2012

Pensionarul Clio


Revoluția l-a prins la momentul când număra cartușele de țigări, primite de la răcani pentru o permisie. Când s-a început să se tragă, s-a ascuns sub pat și-a urlat la răcani să iasă afară și să tragă în inamic.
Când s-a pus problema NATO, a fost printre primii care s-a trecut voluntar, pe lista cu disponibilizații. Lua un porcoi de bani plus pensia babană, așa că ce-i mai trebuia lui și lui Maricica?

Primul lucru cumpărat din banii primiti la disponibilizare a fost un Renault Clio. S-au înverzit de invidie vecinii posesori de 1310, maxim Super Nova. A trecut un an și sătul să o mai audă pe Maricica că belește belingărul și să se roage de ea ca să-i dea bani de-o bere din pensia lui, s-a dus să-și caute de lucru. Pensia la Maricica, salariul la el. Fiindcă păpase de mic niște căcat, a prins vremea când sistemul privat îi angaja pe principiul prost dar disciplinat și amator de ore suplimentare. O vreme a fost bine, pensia pe cardul de la Maricica, salariul pe cardul din buzunarul lui, colege tinere la serviciu, mai proaste așa, că nu puneau botul la glumele lui de cazarmă, colegi tineri invidioși pe pensia lui și pe faptul că era sifonul patronului.
Au trecut doi-trei ani până patronii s-au prins că nu pot dezvolta afacerea cu persoane care tânjesc după epoca lui nea Nicu și care-și duc acasă agrafele de birou, pe principiul "nu că trebuie, ca să fie" și l-au dat afară. N-a fost problemă, fiindcă și-a găsit servici imediat. De bodyguard în bănci. Îl știți, e beșinosul ăla simpatic, la care dacă i-ai face gluma cu "Cuaie, ăsta-i hold-up" îl vezi pe burtă cu mâinile pe ceafă.
Dar a venit criza, el a mai îmbătrânit, Diktatorul Chior i-a ciuntit pensia, Maricica e și mai al dracului și s-a trezit la 50-60 de ani, că n-a făcut nimic util societății, că ginerele, care i-a păpat restul de bani rămași după Clio, i-a transmis că i se rupe că el și-așa n-a făcut armata, Clio-ul nu-l mai poate vinde, că puleții au scos Loganul mai ieftin, așa că nu i-a mai rămas decât să iasă în stradă. Că le-a zis Dogaru de la Asociație, că ăștialalți o să-i repună în drepturi, o să le mai și mărească pensiile și-o să capete și certificate de revoluționari, ca să aibă scutire de taxă de prima înmatriculare.
În timp ce scanda contra Diktatorului se gândea dacă franțujii or fi scos un nou model de Clio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă