marți, 13 decembrie 2011

Cum să faci praf o echipă de baschet

Schema e destul de simplă. În primul rând ai nevoie de bani. Mulți bani. Și neapărat publici.

Pasul unul: aduci la club pe post de mare șef, un personaj cooperatisto-fotbaliator, uns cu toate alifiile. Numești în câteva posturi la secția de baschet, niște habarniști dornici să ciugulească de la masa celor mari. Ai grijă să-ți introduci în staff și-un îmbârligător. Îl folosești pe post de sperietoare, iar când nu mai ai nevoie de el nu-ți trebuie prea mult ca să-l execuți. Face el vreo gafă.
Pasul doi: dacă tot sunt bani publici, te apuci să arunci cu ei. Aduci jucători pe salarii uriașe, plătind clauze de reziliere mari. Te lăfăi prin deplasări la cinci stele, cu spa-uri, masaje, etc. Mută parte din organizare pe firma șefului cooperatisto-fotbaliator. Să mânce și gura lui ceva. Nu uita să aduci și-un antrenor, dar vezi, numai numele să fie de el. N-ai nevoie de performanță dacă ai bani. Mai târziu arunci toată vina pe el. Nu uita să-i mulțumești pe ăia de la care vin banii. Au și ei favoriții lor și nu te costă nimic să-i pui să joace din când în când. Chiar dacă o fac prost.
Pasul trei: găsește o altă echipă, ruptă-n cur de foame, dă-i niște bani și pune-o să joace în interesul tău. Nu de alta dar din când în când ai nevoie să te lauzi și cu ceva rezultate.
Pasul patru: nu te arunca la cupe europene. Dai peste unii cinstiți și-ți fut mersul. Dacă totuși te-ai aruncat, fă cumva să te excludă, că nu dă bine să te retragi. Nu citi regulamente. La ce bun?
Pasul cinci: dacă ai urmat toți pașii ăștia, ți-ai atins scopul. Ai bani, ai imagine, ești la masa celor mari, așa că dă-l în plm de baschet și du-te pe stadion la fotbal. În urma ta se încing bătăi, se fac bagaje, se sună agenții.

această metodă a fost testată cu succes :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă