joi, 3 noiembrie 2011

Împotrivă

Îmi plac oamenii care sunt de acord cu interzicerea fumatului. Iţi aduc o grămadă de argumente în favoarea lor, fac tot felul de comparaţii de unde să reiasă că ei propovăduiesc binele.

După o gură de cola şi-un like pe "Campania împotriva băuturilor carbogazoase" îţi explică de ce e bine să nu se mai fumeze în restaurante. Dacă i-ai lăsa, ar fi în stare să-ţi interzică să fumezi şi-n casa ta. Drepturile tale de individ n-au nicio valoare în faţa lor şi de multe ori te gândeşti că parcă era mai bine pe vremea Inchiziţiei, că te executau direct, fără să-ţi mai spună şi de ce.
Îmi plac mai ales atunci când încerci să le demonstrezi că multe din placerile lor nevinovate sunt la fel de nocive ca fumul de ţigară. N-ai nicio şansă să-i faci să înţeleagă că E-urile din iaurţele, pesticidele aruncate peste bănănuţe, metalele grele din cosmeticale sunt la fel de nocive. Ţi-ar fi mai uşor să convingi un iehovist să se boteze ortodox. Dar cel mai mult îmi plac atunci când îţi calculează cu câţi bani ai rămâne dacă te-ai lăsa de ţigări. Ăsta e argumentul lor suprem.
M-au convins. Mă las de ţigări. Banii cu care rămân mă gândesc să-i investesc în ceva. Într-un combinat chimic cred că ar fi alegerea cea mai bună.

8 comentarii:

 1. :))) chiar ma intrebam cand o sa scrii un post pe tema asta. cred ca cel mai mult iti plac oamenii care erau candva ca tine si s-au transformat peste noapte in mari propagatori ai binelui :))

  RăspundețiȘtergere
 2. domnu' meu, nu au nici o legatura viciile fumatului cu cele ale mancatului de iaurt. fumul de tigara deranjeaza chiar si pe alti fumatori pe cand daca mor de E-uri imi fac doar mie rau si nu deranjez nici capra din curtea vecinului.

  RăspundețiȘtergere
 3. @tudore daca eu sunt in salonul de fumatori cu tigara in gura, cu ce te deranjez? :D

  RăspundețiȘtergere
 4. A, daaa... te-ai scos cu salonul de fumători... plin de așa ceva în OF, spre exemplu...

  RăspundețiȘtergere
 5. @cristina: ca şi iehoviştii, vă adresaţi persoanelor greşite:D de ce-mi spui mie că n-ai salon de nefumători în OF? spune-i lui cosmin nu mie :D

  RăspundețiȘtergere
 6. asta e momentul potrivit sa va spun ca nu mai fumez de o saptamana! :))

  RăspundețiȘtergere
 7. m-ai speriat gg. am crezut ca ma anunti ca a coborat jehova intre noi :D

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă