miercuri, 7 septembrie 2011

Când gura bate ...

Un amic avea ceva treabă prin ţară. Fiind grăbit să ajungă la destinaţie, nu păstrează distanţa regulamentară faţă de autovehiculul din faţă, acesta frânează brusc, amicul încearcă să-l evite, intră pe contrasens şi acroşează un alt autovehicul care circula regulamentar din sens opus.

Amicul meu îşi pune mâinile în cap, îşi recunoaşte vina, îi propune păgubitului să încheie constatul amiabil şi îi mai oferă şi-o sumă de bani care să acopere "deranjul". Păgubitul nu se mulţumeşte cu asta, vrea să vină Poliţia la faţa locului "ca să-ţi umfle carnetul boule!" iar amicul meu să-i plătească pe loc reparaţia maşinii. Se ceartă ei ce se ceartă, se înjură cât se înjură,  nu cad la învoială şi cheamă Poliţia.
Na' rezultatul a fost că amicului meu i-au suspendat permisul iar păgubitul s-a ales doar cu asigurarea, fără suma de bani pentru deranj. Trecem peste ce şi-au urat unul la altul, la ieşirea din postul de poliţie.
Trec vreo câteva săptămâni şi amicul meu, trist şi amărât că n-are permis, se trezeşte cu un telefon de la păgubit care îl roagă să-i trimită o nouă copie a asigurării precum şi exemplarul din procesul verbal fiindcă şi le-a pierdut şi nu poate solicita despagubirea asiguratorului. :D
Cu această ocazie păgubitul a aflat că "gura bate curu' " şi că amicul meu îi doreşte mult succes în repararea maşinii. Când şi cum, asta nu-l mai priveşte pe amicul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă