miercuri, 31 august 2011

Stăpânii străzilor

Dă-i în plm de conducători auto, că trebuie să ne respecte! Ce dacă avem piste speciale, zicem că nu putem circula pe ele că-s maşini parcate, aşa că hai pe contrasens şi pe mijlocul drumului! Suntem cu bicicleta şi avem prioritate!

Din ce în ce mai multe cazuri de idioţi pe bicicletă. Idioţi care circulă pe contrasens, pe mijlocul drumului, care-ţi taie calea fără să schiţeze nici cel mai mic gest de a se asigura. Idioţi care consideră că au prioritate absolută.
Un exemplar de idiot pe bicicletă putea face cunoştinţă cu capota Maybach-ului în dimineaţa aceasta. Capota a fost salvată de reflexele mele. Cu ce era ea vinovată că idiotul circula pe mijlocul benzii, pe contrasens, cu mâinile băgate adânc în buzunarele bluzei de trening şi cu căştile mp3-ului înfipte în urechi?
Singurul gest făcut de idiot, atunci când am frânat brusc şi-am tras de volan să-l evit, a fost să-şi scoată mâinile din buzunar şi să-mi arate degetul mijlociu.
Regret profund că n-am intrat în el!

6 comentarii:

 1. si uite asa ajungem sa avem probleme de capitalisti adevarati, ca am auzit ca si in germania fac la fel, sub pretextul ca ei sunt mai ecologisti, etc.
  eu am probleme cand ies cu caruciorul cu fetita la plimbare, pur si simplu dau peste mine. las' ca intr-o zi scot fetita din carucior si-l casez in cativa de astia :D

  RăspundețiȘtergere
 2. mai stiu vreo doi ca noi, asa ca bazele unui "fan" club le putem pune :-P

  RăspundețiȘtergere
 3. nopăi, dragi cetitori ai lui băgă și mult-stimate scrib al giurnalului online, dați-mi voie să nu fiu de acord cu voiu...

  după cum știți și domniile voastre, trăim într-un oraș din ce în ce mai aglomerat, din cauza numărului ridicat de mașini. bicicleta ar fi o soluție de a mai aerisi orașul și restul bla-bla-urilor care sunt, în mare măsură, câte o justificare cât se poate de plauzibilă pentru un oraș mai fain.

  no, și de aici intervine, în sfârșit, părerea mea: s-au făcut piste, dar încă nu sunt suficient de folosite, încă sunt mulți care nu circulă din teamă, frică de mașinile din oraș. prin urmare, părerea mea pe care aș susține-o cât mai departe e să se instituie la sibiu o regulă; biciclistul are ÎNTOTDEAUNA dreptate și prioritate.

  Asta ar duce la o atenție sporită din partea șoferilor (rezultă: viteză mai mică, șanse de tamponări mai puține etc) și ar da încredere cât mai multor sibieni să folosească bicicletele.

  Credeți-mă că bicicliștii - în absurdul caz în care ar deveni într-o majoritate supărătoare - bizoni pe două roți, ar putea fi mult, mult mai ușor de disciplinat ca actualii bizoni care folosesc patru roți spre deplasare.

  aș mai spune multe pe această temă, dar prea scriu multe atunci și nu mai cetește nimeni.

  pace vouă și deplasați-vă relaxat...

  RăspundețiȘtergere
 4. apăi bace Trăiene, bagdesamă că tare ţi-o cauţi de-o portieră de Maybach deschisă brusc tocmai când pedalezi liniştit în trafic :-P
  cum Dumnezău Drăguţu, să aveţi numa dreptate şi numa prioritate? coa' că nu sunteţi sepepiştii lu' dragu meu Trăinel(nu tu mă, ălalalt!) să trag pe dreapta(stânga veci pururi nu votez!) şi să vă las să vă faceţi de cap? amu codu rutier îi numa pentru noi amărăştenii posesori de Maybachuri? io tare v-aş înmatricula biţicălele, le-aş pune impozite, taxe de drum şi taxe de poluare, că vorba aia orice biciclist mai trage o beşină în trafic.
  şi naturlich că fiecare biţicălă să aibă rca, că vorba aia io să nu câştig nimica?
  noapăi şi atunci putem altfel discuta. de pe poziţii de egalitate. cu bâte şi pistoale cu bile. :-P

  RăspundețiȘtergere
 5. Teo, tu oricum mi-ai promis portiera Maybach-ului, văd că nu mai am exclusivitate la ea... :D No, eu nu zic că avem întotdeauna dreptate pentru că, sînt încă biciclişti care circulă pe trotuare sau cum spui, tu, pe unde îi taie capul! Sinceră să fiu, nu mă pot plînge foarte tare de şoferi, în linii mari ne cam respectă în trafic. Eu personal încerc să respect participanţii la aglomeraţie (la masa critică e drept că sîntem mai deranjanţi), sînt convinsă că şi Traian o face! Rămîne să se disciplineze şi ceilalţi. Biciclistul tău cred că făcea parte din tipologia celor care la volan ar face "liniuţe". Aşa că, m-aş feri de generalizări, de ambele părţi.

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă