marți, 30 august 2011

Mulţumiri

De vreo trei ani încoace, în fiecare iulie-august, negociez la sânge un contract pentru unul din clienţii mei. Contractul, deosebit de favorabil pentru client, pentru firma colaboratoare cât şi pentru mine :D

Anul acesta suma contractului crescuse substanţial(încă un semn că economia românească creşte :-P), clientul plătea mai mult şi nu se plângea, firma colaboratoare încasa mai mult şi era fericit iar Băgă transpira pentru comisionul substanţial care îi revenea(ce-i gratis azi?).
Intrăm pe ultima sută de metri, clientul dădea semne că decizia este favorabilă pentru încheierea contractului şi-mi solicită telefonic ca pentru una din opţiunile facultative ale contractului, firma colaboratoare să-i definească mai exact un termen, întrucât are nişte neclarităţi. Întâmplarea face ca în acel moment să fiu în biroul reprezentantului firmei colaboratoare, căruia îi solicit să-mi definească acel termen. Reprezentantul îmi cere nici mai mult, nici mai puţin, o scrisoare din partea clientului prin care acesta să-i mulţumească pentru colaborare(!!!) şi prin care să solicite acea definiţie!
WTF??????
Adică tu Gogule, aştepţi mulţumiri pentru un contract pe care nu ai reuşit încă să-l închei? Ce urmează după încheiere? O să ceri un coş cu fructe şi şampanie, ataşat ordinului de plată de j'de mii de euro?

2 comentarii:

  1. Si nu te-ai implantat la sefu lui in secunda doi? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. nu :(
    dar i-am trimis eu mailul de "multumire" si i-am pus seful in cc.
    boul! explicatia era de trei randuri si i-a adus un +10% la contractul initial

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă