joi, 25 august 2011

Chinuri

Una din cele mai frecvente probleme care apar în activitatea mea de intermediere, este neseriozitatea colaboratorilor. Teoretic ar trebui să-i elimin dar practic nu prea am cum. Depind de produsele lor, de preţul bun pe care îl practică iar prima dorinţă a clienţilor mei e "vreau cât mai ieftin!".

Am negociat pentru un client din Bucureşti un contract. Am transmis toate datele colaboratorilor mei, mi-au prezentat ofertele lor, am selectat una, am negociat-o, m-am pus de acord atât cu colaboratorul cât şi cu clientul asupra condiţiilor şi preţului şi urma să închei contractul. Când să trimit contractul clientului să-l semneze şi să efectueze plata, primesc un telefon din partea colaboratorului:
- Băgă, vezi că am uitat să aplicăm nişte indicatori şi-a mai crescut suma ce trebuie plătită!
- Băi sunteţi nebuni? Am de la voi oferta fermă. Doar ne-am înţeles pe ea şi am comunicat-o şi clientului! 
- Băgă, ce să facem, asta e, n-am fost atenţi la calcule, e vina noastră, dar n-avem ce face. Ori acceptă preţul ăsta ori cade învoiala!
- Bă, cred că uiţi că pot încheia contractul aşa cum am stabilit, că doar am oferta fermă de la voi!
- Da Băgă, poţi, dar noi nu o să-l recunoaştem, o să trebuiască să vă judecaţi cu noi, de câştigat o să câştigaţi, dar practic aveţi numai de pierdut! Aşa că ori plăteşte diferenţa ori renunţă!
Da, avea dreptate. Aveam numai de pierdut. Clientului nu-i pasă. El a negociat cu mine un preţ, ăla îl vrea. Acum chinuie-te Băgă să-i explici de ce a căzut înţelegerea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă