luni, 8 august 2011

Budapesta

Trebuie să recunosc că Budapesta m-a impresionat. Peste aşteptări. Nu mă aşteptam la asta, ba chiar mă gândeam că o să fiu dezamăgit.
Păcat că n-am avut la dispoziţie decât o dupăamiază şi-o seară să o vizităm, dar la anul o să ne facem timp mai mult.

Am ajuns în Budapesta la amiază şi ne-am cazat la Villa Koral. Robert, proprietarul, avea deja pregătit pentru noi hărţi, bilete de autobuz, şi-un "sac" de sfaturi şi de recomandări. Din cauza timpului scurt, am ales un tur al oraşului, cu autobuzele "HopOn-HopOff". În preţul de aproximativ 23 de euro de persoană, aceste autobuze fac un tur a principalelor atracţii budapestane. Poţi să cobori să le vizitezi, urmând să te urci în următoarele autobuze, care circulă din jumate în jumate de oră. La urcare în autobuz, primeşti un carneţel cu vouchere pe care să le foloseşti pe parcursul călătoriei(vouchere gratuite pentru două croaziere de câte o oră pe Dunăre, o supă gulyas, o bere sau vouchere cu reduceri pentru bilete de intrare la obiective sau reduceri în diverse restaurante, magazine etc). În cei 23 de euro am avut asigurat şi taxiul care ne-a preluat de la pensiune şi ne-a dus la locul îmbarcării în autobuz.
Înainte de croaziera de noapte, mi-am satisfăcut poftele de gulyas, şomloi şi barakpalinka, la un restaurant de pe Vaci Utca. Cu lăutari care-mi cântau la ureche ceardaşuri şi care vroiau să mă convingă că cel mai frumos oraş din Ardeal e Kolozvar-ul. După ce le-am dat 10 euro şi le-am mai cumpărat şi CD-ul i-am convins că Nagyszeben-ul n-are rival. La anul îi pun să cânte şi "Întotdeauna peste U".

2 comentarii:

dacă te ţine, încearcă