luni, 20 iunie 2011

Domnul Goe

Singura schimbare a domnului Goe de la Caragiale încoace, este probabil la look. Nu mai poartă bereta de mariner. Eventual o şăpcuţă cu emblema "NYY"(punem pariu că domnul Goe habar nu are de la ce vine al doilea "Y"?).
În rest nimic schimbat. Uniforma de mariner e cam tot aia: pantaloni albi de in topit, tricou polo în dungi, musai cu gulerul ridicat, iar dacă nu e polo în dungi atunci e roz, mulat, inscripţionat "I Love Ibiza" cu sclipici.

Mam'mare, fostă activistă de partid, actualmente proprietară de buticuri de cartier, îl iubeşte ca pe ochii din cap. La fel şi mamiţica, veşnica bugetară, şefă pe la finanţe. Nu-l mai plimbă pe Goe cu trenul. I-au luat o limuzina. Albă sau neagră. Cu climă "bizonică" ca să nu mai deschidă geamul şi să-i zboare, Doamne Fereşte, şăpcuţa.
Din păcate Goe e Goe. El trebuie să meargă cu geamurile(cu folie) lăsate jos. Manelele lui Guţă nu pot fi ascultate în maşina altfel. Plus că doza goală de energizant trebuie aruncată cumva din maşină.
Goe nu s-a urcat în tren fără bilet. S-a urcat băut la volan după ce a ieşit de prin vreun bambu local. N-a mai tras semnalul de alarmă ca să oprească trenul. A trecut pe roşu şi a tras cu pistolul cu bile în taxiul care trecea pe culoarea verde a semaforului.
Controlorul de bilete s-a reprofilat. E poliţist. Nu l-a mai închis pe Goe în compartiment până-i plăteşte mamiţa şi mam'mare biletul. I-a reţinut permisul. Şi pe Goe. La sediu. Pentru 24 de ore. Dar mam'mare şi mamiţa îşi iubesc odorul. Madam judecător, amică din tinereţe cu mam'mare, a stabilit că Goe nu este pericol social şi trebuie să doarmă în pătuţul lui de acasă. Mamiţica a făcut şi contestaţie pentru reţinerea permisului. Doar nu o să-l lase pe Goe să meargă cu trăsura pe bulivar!
Bă, dar nu s-a schimbat nimic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă