luni, 23 mai 2011

Scuteriştii


După biciclişti şi taximetrişti, scuteriştii se află pe lista mea neagră. Ca să înţelegeţi cât bine le vreau, vă spun că visez la ziua când molahul României o să-i condamne la biciuire în piaţa publică.

Vineri dupăamiază eram pe strada Câmpului. Din stânga, de pe strada Odessa iasă doi scuterişti idioţi fără măcar să se asigure. Frânez, trag de volan, mulţumesc Maybach-ului că are frâne bune. Unul din scuterişti începe să valseze pe drum, din când în când întorcând capul şi zâmbindu-mi sfidător. Ce dracu era să-i fac? Bine, recunosc că-mi venea să trec cu Maybach-ul peste căpăţâna lui fără cască de protecţie, dar nu i-am făcut nimic. M-am bazat că Ăl de Sus nu e încă în concediu, aşa că i-a scos în faţă un şanţ. L-a văzut prea târziu. Nu mi-a mai rămas decât să văd în retrovizoare cum şi-a pus mâinile în cap. Bănuiesc că nu mai are roata din faţă.
Azi, pe strada Malului, un mucos pe scuter. Figurant de doi lei, claxonând în continuu. Trece podul peste Cibin iar la intersecţia cu strada Lungă îşi bagă ceva în semnul STOP şi trece fără măcar să se asigure. Frâne, claxoane, înjurături. Intră în primul giratoriu de pe strada Reconstrucţiei, la fel, nu dă prioritate, dar ghinionul lui a fost că a dat de un cocalar într-un Audi. După o scurtă urmărire, în faţa la biserica "Dintre Brazi" am asistat din nou la o minune făcută de Ăl de Sus. Cocalarul cu Audi îi dădea "împărtăşania" scuteristului.
Am auzit că proiectul viitorului Cod Rutier, prevede ca scuteriştii să deţină carnet de conducere. Sper că nu obţinut la Piteşti!

Un comentariu:

  1. pe mine m-a lovit un scuterist, mi-a spart stopul si mi-a zgariat aripa stg. spate. m-am dus la politie cu copie de pe buletinul lui , am dat declaratie , iar acum stau si astept sa "binevoiasca" ala sa vina la politie sa se incheie procesul verbal. mi-a spus de la politie ca nu poate sa il aduca cu mandat ptr. ca nu este infractiune,cu toate ce scuterul nu avea nr. de inmatriculare iar eu stau si acum cu masina nereparata.

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă