sâmbătă, 28 mai 2011

Punctualitate


Punctualitatea este un punct forte la mine. Nu-mi place să o lălăi şi cînd spun "ne vedem la ora X" e clar că la "X fără câteva minute" sunt la locul stabilit.

Atunci când îmi programez o plecare, mi-o programez în detaliu, la minut şi mă scoate din sărite ca cineva să-mi încurce orarul. De exemplu, eu am nevoie de o oră dimineaţa ca să mă pot trezi. 5 minute dormite în plus, îmi dă peste cap tabietele şi-mi provoacă agitaţie. Intru în aşa zisa "criză de timp", încep nervii şi inevitabil cearta.
Habar n-am de unde am punctualitatea asta de tip militar. Unele neamuri zic că semăn cu Moşu' meu. Moşu', Dumnezău să-l Ierte, când pleca să-şi vadă neamurile pe la Sătmar, era pe peronul gării cu două ceasuri înaintea sosirii trenului, pentru simplul motiv că "apăi nu se ştie niciodată!". Btw, din casă până pe peron, ajungeai în pas normal cam într-un minut! Deci posibil să fie ceva în genă, fiindcă şi vărul meu, stelistul(huooooo măăă!), e la fel de punctual şi de crizat atunci când nu se respectă orarul.
Doamna mea s-a obişnuit cu stilul ăsta, deşi mă mai miştocăreşte pentru el. Anul trecut, în dimineaţa plecării în concediu, i-am spus ei şi lui Ale "gagici, când ies de la duş, să vă văd cu valizele în mână pregătite să plecăm". Iasă Băgă de la duş, fetele mele cu valizele în mână strigau "haaaiii, nu eşti gataaa? întârzieeem!". Conform orarului mai erau vreo 20 de minute până la ora stabiltă pentru plecare :D , ceea ce înseamnă că regimul militar impus de mine, funcţionează :-P , chiar dacă Ale, din când în când, îmi mai dă o replică de genul "ce atâta grabă?".

2 comentarii:

  1. "...e clar că la "X fără câteva minute" sunt la locul stabilit." - si, de obicei, in astea cateva minute butonezi bb-ul, numeri oitele sau cauti carul mic...singur, nuu? da, da, stiu ca-s pe lista ta neagra demult :P

    RăspundețiȘtergere
  2. in evul mediu ardeai de mult pe rug :-P

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă