marți, 17 mai 2011

Nu că v-ar interesa...

...dar Mitropolia Moldovei, a construit două biserici în.....Tanzania!
Mitropolia Moldovei este considerată una dintre cele mai bogate entitatăţi din România, averea ei fiind estimată undeva, la 3 miliarde de euro. Paradoxal, Mitropolia Moldovei păstoreşte regiunea cea mai săracă a României şi de aici îmi pun o întrebare: cum justifică Mitropolia Moldovei construirea celor două biserici din Tanzania din fonduri donate de enoriaşi?

Explicaţia lor este că pe fondul creşterii tot mai mare a comunităţilor ortodoxe în această ţară, au decis să construiască aceste lăcaşe. Na' aici nu ştiu ce să zic. Mi se părea mai corect să construiască biserici în Italia, Spania, ţări în care moldovenii sunt în număr mare, dar Tanzania.....? Ok, să spunem că au o politică de misionarism, dar acestă politică nu ar trebui să fie făcută de Biserica Ortodoxă Română, în întregul ei? Să ţinem cont că ortodocşii tanzanieni(cât de cool sună! :D ) sunt sub oblăduirea Patriahiei Alexandriei şi-mi pun întrebarea dacă nu încălcăm nişte reguli bisericeşti?
Mă rog, ştiu că nu vă interesează aşa că nu vă mai plictisesc, dar am nişte întrebări la care caut răspunsuri. Poate mă ajutaţi :-P
1. Tanzanienii vor asoma porcul de Ignat?
2. Vinul de palmier poate fi folosit la slujbele de duminică?
3. De Sfânta Paraschiva, o să existe chartere Dar-el-Salam - Iaşi?
4. Ouăle de flamingo se pot încondeia?
5. Le putem spune "sârme" tanzanienilor?
"Mungu ibariki Tanzania"

Un comentariu:

 1. 6. Le trimite Mitropolia Lumina Sfanta de Paste cu avionul tanzanienilor
  7. se imbraca tanzanienii in negru la doliu?
  8. poarta babele tanzaniene broboada?
  9. de Boboteaza se calca pe cap unul pe altul?
  10. pupa moaste de sfant papat de leopard?

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă