joi, 19 mai 2011

Lucruri simple

Acum câteva zile concurenţa mi-a prezentat o ofertă. La prima vedere şi după modul în care mi-a fost prezentată  merita o discuţie. Spun o discuţie, nimic altceva.
Au venit, ne-am gratulat unii pe alţii, ne-am plâns unii altora de efectele crizei, ne-am zâmbit fals unii la alţii şi-am început discuţiile. Au început o prezentare despre situaţia actuală a pieţei, punctând mereu că e momentul în care doar dacă eşti mare reuşeşti, că momentul impune achiziţii sau fuziuni. Discuţia a continuat cam în aceeaşi notă, mereu fiind subliniat cuvântul fuziune.

Na' ce să zic. Dacă aş fi fost interesat de-o fuziune, discuţia părea interesantă, dar aşa...... Le-am explicat că în acest moment nu sunt interesat, viitorul meu îl văd altfel şi că preferinţa mea este ca afacerea pe care o am să rămână una mică cât să asigure un trai normal. Nu am de gand, cel puţin în viitorul apropiat, să o dezvolt mai mult decât ar trebui şi-o să mă mulez exact cât trebuie la cerinţele pieţii. Nicăieri în lume piaţa nu aparţine numai celor mari, chiar şi acolo unde 99% e formată din jucători mari, există un 1% de mititei care trăiesc din acoperirea unor nişe. I-am explicat că depun eforturi minime, atât cât să-mi acopăr nevoile şi să am o rezervă din care să mă îndestulez în caz de ceva.
Da, bănuiesc că unii o să mă combateţi, că ar trebui să vreau să fiu mare, puternic..... Asta cere sacrificii, cere ca uneori să fi nevoit să-ţi schimbi şi viaţa, să faci gesturi pe care le vei regreta iar eu nu mai sunt dispus să le fac. Puterea e ceva efemer. Te bucuri pe moment şi poţi să te prăbuşeşti sub povara ei. Mi-am dorit lucruri mari, iar atunci când le-am obţinut am văzut cât m-au costat. Am realizat că nu m-am putut bucura de lucrurile simple din viaţă. Iar acestea sunt cele mai frumoase lucruri şi singurele care merită.

Un comentariu:

dacă te ţine, încearcă