joi, 26 mai 2011

E linişte la Cluj


Am fost zilele acestea în Cluj, cu ceva probleme personale. Oraşul pare în continuă schimbare de look, în bine. Parcă are ceva mai multă culoare decât acum vreo 3-4 ani.

În schimb, ritmul clujenilor este acelaşi. Există aceaşi stare de relaxare, de luat viaţa încet, în trepte inferioare de viteză. Acum 3-4 ani acest lucru mă scotea din sărite. Jobul prestat atunci, impunea rezolvarea urgentă a unor probleme acolo iar ritmul sibian nu se prea pupa cu calmul clujean. Făceam crize când auzeam "Noa' domn' Teo, se rezolvăăă imediat, mai stăm puţin ş-apăi ne apucăm!" iar zâmbetul ăla calm de pe faţa lor, chiar într-o situaţie de urgenţă, mă aducea în pragul disperării.
De data asta, relaxarea lor m-a liniştit. Nu e agitaţia aia continuă din Sibiu, lumea zâmbeşte parcă mai mult decât la noi, traficul, deşi aglomerat, e mai liniştit, cocalarismul e mai puţin vizibil(cu o excepţie :D ), hipstării mai mulţi, piţiurile parcă nu sunt atât de rozosine ca-n Sibiu, iar vânzătorii, deşi, la fel ca-n restul ţării, neinteresaţi să-şi vândă marfa, zâmbesc altfel.
Aşa pentru două zile, a fost ok. Pentru mai mult....nu cred. :D Mi-ar lipsi agitaţia Sibiului :)
În toată liniştea şi relaxarea de acolo, există totuşi ceva din Sibiu. Cocalarii de Vâlcea :D Aceleaşi maşini, acelaşi comportament. Încet, încet invadează şi Clujul :D

2 comentarii:

  1. na pai....nu'stiu ce sa zi c...dar cred ca te-ai invatat cu Sibiul...caci de cate ori vin pe acolo ,mie mi se pare ac totul se desfasoara cu incetinitorul...( in Ardeal ,in general).Parca la Timisoara e mai animata viata iar ritmul e mult mai alert !!!Dar in schimb calmul ardelenesc e plin de frumusete si nu pot sa nu mustacesc cand aud graiul accentuat si molcom made by Ardeal.Da'i fain,no!

    RăspundețiȘtergere
  2. @azael: clar. in tm lucrurile se desfasoara mult mai alert. daca in sb rezolvi problema doar pt ca trebuie rezolvata, in tm o rezolvi fiindca dupa aia ai altele de rezolvat.

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă