vineri, 13 mai 2011

Bugetarii


Am observat că în ultima perioadă bugetarii sunt cei mai nemuţumiţi români. Le vezi mutrele şi mai acre în spatele ghişeelor iar munca le-a devenit o povară şi mai grea.
Se uită pe fluturaşul lor de salariu şi înjură că au salariul mic. Se crizează când nu mai pot rupe poarta la 4 dupăamiaza, fiindcă au de terminat o situaţie. Se învineţesc la faţă când "privatul" le cere explicaţii. Turbă când sunt întrebaţi de la ce provine o diferenţă de plată la impozit. Fac infarct atunci când pensionarul le bate la uşa biroului, la ora 9 şi 10, când pe uşă anunţul e mare: Orar 09-12. Iar scula lor e veşnic băgată în gura lui Boc sau Băse, pentru că ei sunt de vină.
Şi totuşi.....rămân bugetari. 
Trecerea la privat ar fi decăderea maximă pentru ei. Ar fi nevoiţi să zâmbească, să fie calmi, să renunţe la pauzele lungi şi dese, să nu mai poată face plimbări lungi în timpul programului ca să-şi cumpere covrigi sau ţigări . O să trebuiască să şi încaseze banii nu numai să emită chitanţa(sau invers) aşa cum o făcea la Stat, o să facă de mii de ori mai multă muncă decât au făcut până atunci, o să aibă zile libere tot mai puţine şi ore suplimentare tot mai multe iar concediul medical în care săpau gradina o să fie istorie. 
De aceea nu pleacă. Şi de aceea scula mea e veşnic băgată în gura lor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă