marți, 26 aprilie 2011

Românii au talent. Noi nu-l vedem!Aseară în timpul concursului spuneam pe twitter că există o teorie a conspiraţiei ca să iasă Ţuţu câştigător la "Românii au talent". Am mai spus-o pe blog, aici şi aici, că Ţuţu a beneficiat de ajutorul ProTV-ului în acest concurs. A fost promovat în clipul de prezentare a emisiunii înainte de începerea ei şi a avut cea mai lungă prezentare în timpul preselecţiilor.

Băi, m-am înşelat! Nu a fost nicio teorie a conspiraţiei! A fost pur şi simplu o manipulare tv. ProTV ştia din ediţiile altui concurs, "Dansez pentru tine", că marea masă a telespectatorilor care urmăresc acest gen de emisiune şi mai şi votează pentru ea, sunt în general:
- amatori de telenovele şi alte căcaturi lacrimogene
- au o latură naţionalistă şi sunt impresionaţi de cuvinte mari gen "ţară", "naţiune", "român", "România"
- sunt ortodocşi, dau de pomană la biserică şi fac toate parastasele posibile
- în cultura lor, simboluri naţionale sunt doar Nadia şi Hagi
- în viziunea lor bărbaţii trebuie să aibă coaie, să nu fie fătălăi
Aplicaţi aceste filtre şi-o să constataţi că Ţuţu se potrivea perfect!
Ce talent dom'le, dă-l naibii de talent, săracu' copil nu are mamă, nu are tată!. Nu aţi văzut cum se ruga el la cer, cum spunea el cu mâinile ridicate "Mulţumesc mamă"? Ce frumos a zis el de noi românii, cum s-a umezit toată Nadia când şi-a auzit numele! Bă, da' ai văzut în finală cum flutura tricoloru' pe scenă? Ce dacă pe şapca lui era emblema "New York-ului"? N-avea copilu' bani să-şi cumpere alta, o fi primit-o de la ajutoare! Lasă că acum cu banii câştigaţi, o să facă cruci de marmură la mormintele părinţilor şi mai face un parastas! Şi cine dracu' vroiai să câştige băi Băgă? Spălătoru' de maşini? E conlocuitor! Ballance? Sunt prea ghei şi cine dracu' înţelege ce-i aia gravitaţie? Sună a gravide, deci ghei! Narcis? Păi bine mă, fătălău' ăla fără coaie? Ăla mă, să-mi fie ruşine că-i român? Ce dacă voci ca a lui sunt puţine? Să meargă la papistaşii lui să cânte în biserică!
Dragilor, ProTV-ul a ştiut de la bun început cine îi sunt votanţii şi ce preferă ei. Le-a oferit ce-au vrut. Mica sincopă în bunul mers al emisiunii s-a numit Narcis Iustin Ianău. Era să le strice emisiunea. Au apărut votanţi din alte categorii care au votat talentul. Dar ProTV e ProTV! În semifinale l-au îmbrăcat pe Narcis numai bine cât să devină mai antipatic votanţilor lui Ţuţu iar în finală au avut grijă să-i aleagă o melodie care nu i se potrivea vocii, astfel încât şi din rândul fanilor contratenorului să existe trădări!
Dar să nu ne enervăm. A fost doar un concurs. Unul tipic românesc. Ar trebui să ne îngrijorăm de altceva. Votanţii lui Ţuţu nu votează doar prin sms. Periodic merg şi la vot. Şi pe ce pun ei ştampila......vai mama noastră! Parlamentul e plin de Ţuţu!

update: nu sunt un mega fan Narcis. Mi-a fost greu să decid între el şi băieţii de la Ballance.
update2: sorina matei observa aseară că pozele primilor trei au apărut pe site-ul gândul.info cu vreo 20 de minute înainte de anunţarea câştigătorului :D

9 comentarii:

 1. Era de asteptat, la noi oamenii nu inteleg scopul unui concurs si voteaza in functie de cazul care il au concurentii. Trebuia sa se tina cont DOAR de talent, nu de situatia lui de acasa. Nu zic ca ii e bine, doamne fereste, dar ca el sunt multi in Romania. Concursul era pt talente si atat.

  RăspundețiȘtergere
 2. corect. talentul e talent, nu ţine cont ca bunicu' e în puşcărie, găina nu-i în coteţ iar eu mi-am vândut bicicleta! :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Io zic asa: Ceveu' concurentilor trebe facut public dupa vot (un fel de blind artistic).Compasiunea lacrimoasa (si stramoseasca) alaturi de invidia nationala (si contemporana) ne fac subiectivi.blatar

  RăspundețiȘtergere
 4. @dominik: eu nu vad rostul sa aflu cat de sarac sau cat de bogat e sau ce tac'su. vorbim doar de ai sau nu talent

  RăspundețiȘtergere
 5. Ok!! Asta spuneam si eu.In plus m-am referit oarecum la niste trasaturi "poporale" pe care le constientizam cu totii (la modul general).Din pricina asta mediocritatea "artistica" in muzica romaneasca.Doar la asta m-am referit aici.

  RăspundețiȘtergere
 6. "dominik: până la urmă în concursul ăsta am primit din nou o lecţie despre cum poate manipula o televiziune. unele voci spun că au fost măsluite rezultatele, eu spun că nu. voturile primite de Ţuţu au fost reale. votanţii au fost manipulaţi.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu am urmarit.Nu-s de ce , concursurile astea gen "dansez pentr...bla , bla.. ma depasesc.Cred ca m-am nascut prea devreme si acum sunt un neadaptat.Am gasit de cuviinta sa comm in urma lecturii postului tau.E doar o parere.Despre manipulare spuneam, despre specularea "metehnelor".

  RăspundețiȘtergere
 8. Seara de luni mi-a produs doua mari dezamagiri, prima ar fi ca i-am auzit pe dinamovisti urland: Băăăă!!! iar le-am tras-o!!! Cea de-a doua dezaagire, are stransa legatura cu aceasta postare. Felicitari Pro-ului pentru minunata emisiune: Sarmanii au Talent, poate cineva din trustul Pro l-a vazut pe dumnealui, marele talent al rromaniei cantand cam asa: http://www.youtube.com/watch?v=pZ8V-U6xeH0 . Isi merita fiecare cent, nu-i asa? Club, adrenalina, droguri, femei...unde-s mesajele nationaliste? Unde-s ochii inlacrimati indreptati inspre cer, unde-i acel"multumesc mama"? Mi-a placut Dinu, dar marele perdant ramane Narcis. Pacat!

  RăspundețiȘtergere
 9. @larisa: n-are rost sa mai discutam despre a doua dezamagire a ta. dar putem discuta despre prima :D cam asa cantam eu la sfarsit http://www.youtube.com/watch?v=X_Zh56Xc2S8
  si btw, intra la frate-tau pe facebook si vezi ce prieten si-a tras :))

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă