joi, 10 martie 2011

Legături primejdioase


Cum se fabrică un scandal: se caută o afacere anchetată de DNA, se alege un personaj, îi caută lui ăla chiloţii murdari, îi găseşte într-un sertar, se verifică provenienţa lor, adresa magazinului de unde au fost cumpăraţi, se caută la Registrul Comerţului cine sunt acţionarii magazinului după care se trece la verificarea rudelor acţionarilor.
Ca să faci o emisiune de succes din chestia asta, îl aduci pe Soviani să prezinte cazul şi pe Ciuvică să-l comenteze. Trecem peste faptul că Isărescu şi-a bătut pla în capul lui Soviani, ca să ne demonstreze că băietul bate câmpii, trecem peste faptul că lui Ciuvică trebuie doar să-i strigi "Băse" ca să latre şi ne punem întrebarea: "Până unde se poate ajunge?". Soviani încearcă de câteva zile să demonstreze că Nuţi ar fi implicată într-o încercare de returnare ilegală de TVA pentru nuştiuce export de motoare într-o ţară africană. Cum ar fi Nuţi implicată? Simplu. E nevasta lui Cocoş care este asociat cu sora unui tip care ar fi consulul onorific al ţării africane şi pe care Soviani îl acuză că ar fi implicat în returnarea respectivului TVA. Cum? Nici Soviani nu ştie, dar dă bine la public să o fţi pe Nuţi.
Mă gândesc că poate peste câţiva ani ajunge Belitu' ministru sau preşedinte şi se întâmplă ca eu să cer returnarea TVA-ului pentru nişte ciungă exportată în Bostwana. Ce-ar putea găsi Soviani, ca să arate boborului că Belitu' e un corupt care a luat şpagă de la mine ca să-mi returneze TVA-ul la ciungă? Să vedem:
- locuim în acelaşi cartier, deci clar că am pus la cale returnarea pe când ne întâlneam la ghena de gunoi.
- Belitu' şi-a cumpărat maşina de la Satu Mare, zonă din care se trag bunicii materni a lui Băgă. De cercetat dacă vânzătorul are vreo legătură cu neamurile care i-au mai rămas lui Băgă la Iegherişte.
- cuscra vitregă a verişoarei mătuşii a uneia dintre vecinele lui Belitu', şi-a tras-o în tinereţe cu Băgă. De verificat dacă Belitu', la vremea aia un copil, a participat la cheful la care Băgă s-a jucat de-a nenea doctoru' cu cuscra respectivă..
Eu cred că sunt suficente probe să demonstrăm că Belitu' ar încălca legea şi să-l suspendăm preventiv, să nu ajungă peste ani să se hăhăie din dealul Cotrocenilor.
Se pare că sunt o legătură primejdioasă pentru viitorul politic a lui Belitu'. Dar pot participa liniştit la concursul de bătut cuie. N-are cum să mă ajute acolo. Nu ştiu să bat cuie!

Un comentariu:

  1. Mars ma cu TVA-ul tau de ici. N-ai tu spaga cat TVA am io de returnat :))

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă