miercuri, 9 martie 2011

Antireclamă

WARNING! ACEST POST ESTE O ANTIRECLAMĂ LA SERVICIILE MELE!

Ce te faci când două instituţii ale statului, care au lucrat împreună la elaborarea unei legi, se contrează în legătură cu aplicarea legii?
Exemplul concret este Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Buba este la legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Să o luam metodic:
1. anul trecut în vară apare legea. Spune clar că incepând cu 15 iulie 2010 se asigură obligatoriu locuintele prin PAID. Se dă un termen de graţie de 6 luni ca să-ţi închei asigurarea(15 ianuarie 2011). Prima bubă e că nu spune nimic despre cei care au încheiată la data respectivă o asigurare facultativă a locuinţei.
2. după vreo lună şi ceva se rezolvă şi problema asta, cei asiguraţi facultativ urmând să fie obligaţi să încheie asigurarea obligatorie la expirarea poliţei facultative.
3. înainte de sfârşitul anului, Băse promulgă legea şi apare prima surpriză: un amendament votat care prevede că nu eşti obligat să închei o asigurare obligatorie a locuinţei dacă ai o poliţă de asigurare facultativă a locuinţei care acoperă cele trei riscuri din poliţa obligatorie(cutremur, inundaţii, alunecări de teren).
4. imediat MAI vine cu un comunicat care spune că obligaţia de a avea asigurată locuinţa intră în vigoare la data de 15 iulie 2011.
5. CSA vine ieri şi spune că nu, erai obligat să-ţi asiguri locuinţa până la data de 15 ianuarie 2011
6. tot ieri CSA vine şi spune că legea o să fie modificată, astfel încât cei care au asigurare facultativă trebuie să-şi încheie şi asigurarea obligatorie
Deci:
- celor cărora le-am încheiat poliţă obligatorie în primele zile după 15 iulie 2010, deşi aveau şi poliţă facultativă, le spun că asta-i viaţa. Ghinion!
- celor cărora le-am zis că termenul e ba 15 ianuarie, ba 15 iulie, anul curent, le transmit că asta e! Viaţa e complicată uneori!
- celor cărora le-am făcut asigurare facultativă le transmit că e posibil să nu mai fie nevoiţi să o facă şi pe cea obligatorie, la fel cum există posibilitatea să fie obligaţi să o facă! Crudă viaţa, nu?
Voi aţi înţeles ceva?
Eu nu. Partea proastă este că şi eu şi voi suntem la mijloc. Niciunul dintre noi nu ştie în ce parte să meargă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă