luni, 24 ianuarie 2011

Vinovatul de serviciu

În fumul dens din crâşma cucurigeană, Gogu îşi îneca amarul în a cincea sticlă de pufoaică. Turna încet licoarea în  borcanul de muştar după care îl dădea pe gât ca pe apa plată de izvor îmbuteliată de la robinet. După fiecare borcan dat pe gât, Gogu trăgea un " 'Mnezeii mă-tii Boc, cu duoăşcinciu' ăla al vostru. Sta-v-ar 'n gât să vă steie!". Degeaba încerca crâşmarul să-l convingă pe Gogu că măsurile luate de guvernul Boc au fost bune, că Gogu tot pe a lui o ţinea:  " 'Mnezeii mă-tii Boc, cu duoăşcinciu' ăla al vostru. Sta-v-ar 'n gât să vă steie!".  Într-un final, crâşmarul, pedelist de frunte în comună, decise să nu-i mai dea de băut lui Gogu, având în vedere că prin chimirul lui Gogu bătea deja vântul iar Gogu oricum era deja prea beat şi oricum nu bea pe datorie. Aşa că îl sună pe Toader, poştaşul comunei, să vină să-l livreze pe Gogu la domiciliul propriu şi personal.
În timp ce Toader îl căra pe Gogu în spate, prin nămeţii de pe uliţele necurăţate ale celebrului sat gurean, Gogu continua să urle: " 'Mnezeii mă-tii Boc, cu duoăşcinciu' ăla al vostru. Sta-v-ar 'n gât să vă steie!".
La un moment dat, sătul să-l care pe Gogu în spate şi să-i urle în ureche, Toader îl rezemă pe-un nămete şi în timp ce-şi aprindea o mahoarcă ca să-şi astoaie suflul după atâta cărat, îl întrebă pe Gogu care încerca să-şi regleze tirul pişatului pe-un vechi afiş electoral cu Boc:
- Bă Gogule, tu eşti prost mă, că io nu te înţeleg. Ce treabă ai tu cu Boc, că tu nu eşti bujetar şi ţie nu ţi-o tăiat douăşcincilasută din salar! Ce-l tot înjuri pe clujanu' ăsta săracu'?
- Apăi prost eşti tu mă Toadere. Io nu-l înjur pe clujan că mi-o luat. Mie mi-o dat mă, 'Mnezeii mă-tii Boc şi-a U-ului tău, cu ălea duoăşcinci de puncte ale voastre. Sta-v-ar în gât să vă stea!

Un comentariu:

  1. bre Gogule vaz ca te-ai lenevit or esti acupat cu capacele alea de ciuc dupe meleardu ala sa faci catunu bogat,da chiar asa sa faci satenii sa astepte scriiturile tale,ia baga acolo si tine-ne la curent cu vestile,astept sa vaz ce mai zice Toaderu dupe meciu cu Steaus,
    numai bine,beni

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă