miercuri, 12 ianuarie 2011

Să gândim puţin


Scumpirea carburanţilor a generat proteste. Forma lor nu o mai comentez fiindcă fiecare are dreptul să protesteze cum vrea, la fel cum fiecare are dreptul să aibă o părere diferită faţă de cea a gloatei.
O dezamăgire personală o am pentru simplu motiv că nu a venit nimeni să explice corect cauza creşterii preţului carburanţilor şi care ar fi soluţiile REALE şi CORECTE pentru a contracara această creştere. Există o avalanşă de comunicate, de ştiri, de păreri, de soluţii cretine sau interesante care apar în media, încât eu unul m-am simţit debusolat. Aseară am văzut o intervenţie de bun simţ al unui editorialist de la MoneyChannel(îmi scapă numele).
Omul a venit şi-a explicat clar cum este format preţul carburantului: 40% costul de producţie, 50% taxe şi accize, 10% costuri de transport, distribuţie şi profit. Costul de producţie nu poate fi controlat de guvern, taxele şi accizele sunt stabilite în baza acordurilor privind aderarea noastră la UE iar profitul distribuitorului, atâta timp cât este legal, nu poate fi atacat.
Soluţii? Pe termen scurt, singura soluţie, din păcate puţin realizabilă, ar fi scăderea consumului. Nu prin plata cu mărunţiş la pompe, ci prin optimizare. Motoare care consumă puţin, reducerea folosirii autovehiculelor. S-ar putea? Neeee...slabe şanse!
Pe termen mediu şi lung.........concurenţa! Deşi în România nicio companie nu deţine 40% din piaţă, avem doar patru mari lanţuri de distribuţie(independenţii nu contează, atâta timp cât sunt aprovizionaţi de aceleaşi companii petroliere care stau în spatele marilor lanţuri de distribuţie din România, mai exact trei: Petrom-OMV, Rompetrol şi Lukoil; MOL-ul având în acest caz o situaţie aparte). Aşadar soluţia ar fi atragerea mai multor distribuitori mari. Concurenţa între ei poate provoca scăderea preţului.
foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă