joi, 27 ianuarie 2011

Rasism


Bă, io recunosc cinstit că sunt rasist. Mai ales cu o anumită naţionalitate conlocuitoare. Oricât încearcă tot felul de ONG-uri să mă convingă că respectivii ar trebui reintegraţi, eu rămân la părerea mea: ăştia niciodată nu o să ajungă la un stadiu de minimă civilizaţie, oricât am vrea şi ne-am chinui noi. Ei nu vor să se schimbe şi asta trebuie să întelegem. Ce-ar trebui însă să înţeleagă ei e că noi nu trebuie să-i mai suportăm!
Am fost internat o zi pentru o mică intervenţie chirurgicală. Ghinionul face ca în rezervă cu mine să fie şi un cortorar bătrân. Fără un picior, diabet, dializă plus o mică operaţie la un braţ, cortorarul a vorbit nonstop la telefon pe speaker. N-am reţinut decât Bârghiş, euro, spital, Polonia, Italia, Londra. Combinat cu mirosul de nespălat a fost o atmosferă de "vis". După-amiază i-au venit în vizită colocatarii din şatră. La bolile de care suferea cortorarul, ciorba de burtă cu mult usturoi pe care i-au adus-o şătrarii, bănuiesc că i-a făcut fericită viaţa. Nasurile noastre nu au fost la fel de fericite. Şătrarii au stat vreo două ore, timp în care au vorbit şi ei la telefoane şi-au împuţit aerul din rezervă. La intervenţia asistentei care le-a cerut să intre în rezervă pe rând şi să nu ne deranjeze, au fost foarte ofuscaţi şi ne-au arătat că ei sunt cei oropsiţi: "Ce doamnă, că suntem ţâgani, de aia ne scoţi afară? Nu suntem şi noi tot oameni?".
A venit şi noaptea iar cortorarul nu avea somn. A mai vorbit la telefon până pe la 11 noaptea, când răzbit de oboseală nu l-am mai auzit. La 4 dimineaţa, cortorarul a pus mâna pe telefon şi şi-a reluat convorbirile.
M-am trezit plin de nervi şi i-am cerut să închidă telefonul fiindcă vrem să dormim. Mi-a răspuns cât se poate de senin: "Apăi domnu' dragă, doar e dimineaţă deja. Ce să mai dormim atâta? Doar nu plecaţi nicăieri şi puteţi dormi toată zâua după aia. Io mi-am chemat ficiorii să vie să mă ducă de aiciea!".
Să-mi fie cu iertare, dar aşa cum ei nu se pot schimba, nu mă pot schimba nici eu. Rămân fanul unui mareşal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă