miercuri, 19 ianuarie 2011

Moneda


Ştiţi puradeii care se învârt în parcările hipermarketurilor? Ăia cu " neneeeeea, vă duc iooo coşuuuu"?
Niciodată nu i-am lăsat să recupereze ei moneda de la cărucior. Nu pentru că aş fi un zgârcit, dar nu-mi place să dau de pomană. Teoretic mi-ar face un serviciu pe care l-aş plăti. Mda, este un punct de vedere. Ar merge dacă eu aş lăsa căruciorul în parcare iar ei, după plecarea mea, l-ar duce la stand şi ar recupera moneda. Dar ei se milogesc! Ba mai mult, exact când tu ai o dilema privitoare la cum să-ţi bagi cumpărăturile în plase, apar ei şi-ţi fut nervii. Iar atunci mi se pare de bun simţ reacţia mea cu " dispari, nu mă fute la cap, că-ţi dau omoru". Putea fi una şi mai nasoală.
Acum vreo 12-13 ani, în autogara din Stuttgart îşi făcea veacul un neamţ, Herbert. Sărac lipit pământului, Herbert trăia dintr-un ajutor social, din adunatul sticlelor din coşurile de gunoi şi din....adunatul cărucioarelor. Nu se ruga de tine să-i laşi lui moneda, nici măcar nu te băga în seamă. O făcea simplu şi de efect. La prima oră, aduna cărucioarele din autogară, le prindea câte trei, astfel încât dacă aveai nevoie de un cărucior, trebuia să bagi monede în două iar a doua monedă nu aveai cum să o recuperezi(şi-o recupera el mai târziu cu ajutorul unui băţ de îngheţată). După ce te foloseai de cărucior, la plecare mai aveai o surpriză. Nu aveai unde să legi căruciorul şi să-ţi recuperezi moneda din el. Toate cărucioarele erau legate între ele. :D
Cea mai tare fază făcută de Herbert a fost când un neamţ zgârciob se chinuia să-şi recuperze marca băgată în cărucior. Se învârtea ca prostul în jurul cărucioarelor legate toate între ele, încercând fără succes să-şi lege şi el căruciorul şi să recupereze moneda, până când, exasperat, i se adresează lui Herbert:
- Mă scuzaţi, nu ştiţi cum pot să leg căruciorul şi să-mi recuperez marca?
- Ştiu, dar ca să-ţi spun te costă o marcă!
- Păi cum să-ţi dau o marcă ca să-mi spui cum să-mi recuperez o marcă? urlă indignat neamţul.
Herbert impasibil, îi dă replica:
- Atunci n-ai decât să-ţi laşi căruciorul şi să pleci fără marcă.
Ce-o fi fost prin capul neamţului, habar n-am, dar neamţul îi dă o marcă ca să-i spună cum să-şi recupereze moneda de o marcă din cărucior! :)) Herbert, încasează marca şi cu o voce foarte academică îi dă soluţia:
- Ai nevoie de un băţ de îngheţată. Fiind iarnă, nu prea ai şanse să-l găseşti într-un coş de gunoi aşa că-ţi pot eu oferi unul, contra unei mărci! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă