miercuri, 5 ianuarie 2011

Bulă, ce-i tac'tu?

" ... Ambasador, că aşa-i scrie pe şapcă! "

Xulescu a fost cadru militar. După '89 a trecut prin curtea SPP-ului, pe la SRI, s-a întors în Armată şi la prima ocazie a pus mâna pe salariile compensatorii şi-o pensie frumuşică. Plictisit de stat acasă şi de certurile cu nevasta, s-a angajat în mediul privat. O perioadă a fost coleg cu mine şi-a trebuit să-i suport caracterul infect: turnător, lingău, avid după bani şi funcţii, şmenar, ipocrit şi mincinos.
Mă rog, minciunile care le debita erau simpatice. Cel puţin mă distrau. Cele mai faine erau ălea când se trăgea de brăcinar cu Petre Roman, pe care cică-l păzea, de cum făcea el filaje sau cum conducea limuzinele blindate. Realitatea era alta, aflată de la foştii lui colegi militari, care ne spuneau că Xulescu a fost un obscur angajat pe la SPP şi SRI, prin serviciile de aprovizionare, iar limuzina blindată era o biată Dacie papuc.
După ce-am părăsit firma la care lucram împreună, nu l-am mai văzut. Ulterior am aflat că a fost dat afară fiind prins cu nişte şmenuri. Acum o lună, un alt fost coleg mi-a spus că s-a întâlnit cu el şi că lucrează paznic la o agenţie a unei bănci, că e mulţumit că are pe lângă pensie un salar cât de cât, are şi uniformă, că lucrează în ture de nuştiucât cu nuştiucât, că nu face altceva decât deschide şi închide uşa etc.
Azi se întâlneşte un prieten cu fiul lui Xulescu şi-l întreabă:
- Bă, ce face tac'tu?
- Oooo, bineeee. E şeful pazei de la banca!
Mă întreb când o să ajungă şi fiul SPP-ist.

3 comentarii:

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. "Bula ,ce-i tac-tu? - Femeie de serviciu"
  Imi place blogul, am nimerit intamplator,nu prea am timp, sunt un pic nepriceput in astea.In fne..alta-i povestea.Am copilarit in Sibiu pana pe la 16 ani.De la Gh.Lazar am ajuns la Unirea (prin Focsani, din pricina "migratiei" cadrelor militare).Sunt indragostit iremediabil de Ardeal si in special de Sibiu.In fiecare an imi fac timp macar cateva zile sa ajung la Ocna , la Paltinis si oripeunde imi permite timpul (atat de scurt).Am sa urmaresc in continuare blogul tau, eventual voi lasa cate o urma..

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă