marți, 21 decembrie 2010

Cât de bine îmi cunosc vecinii

V-am mai spus că nu sunt un vecin sociabil. Din vecini îi cunosc doar pe cel din apartamentul de desupra şi pe cea de vis-a-vis. De restul habar n-am şi nici nu mă pasionează.
Aseară îmi sună la uşă o tipă, la vreo 20 de ani, genul de semi-piţi:
- Bună seara, mă scuzaţi că vă deranjez, sunt vecina de la apartamentul de lângă dumneavoastră şi am o problemă. Am ieşit până la maşină, am închis uşa de la intrare în apartament şi acum nu mai pot să o deschid. Nu mai intră cheia.
Am zis să nu fiu neam prost, mă duc să ajut fata. Îmi dă cheia, încerc....nici vorbă să intre cheia în yală:
- Domnişoară, sunteţi sigură că asta e cheia? Asta e prea groasă.
- Da, sunt sigură. Doar am deschis uşa când am venit.
Mă chinui iar...nici vorbă.
- Domnişoară, totuşi sunteţi sigură?
- Da, v-am mai spus, am descuiat uşa, am avut cheile în uşă. Când m-am dus la maşină, am scos cheile din uşă, am tras uşa după mine....acum nu mai merge!
Mă mai chinui vreo 5 minute dar degeaba. Mă roagă tipa să-i dau mobilul să sune pe cineva să-i aducă o dublură, să încerce şi cu aia.
- Alo, tuuu să vezi ce-am păţit. Nu mai pot decuia uşa la apartament. Nu mai intră deloc cheia. Te rog nu poţi să.......oooooo, nuuuuuuu! Dragă, te sun imediat înapoi!
Închide telefonul şi cu o faţă disperată îmi spune:
- Domnuuuuu, scuuuuuuzeeeeee! Ăsta-i apartamentul 4! Eu stau la 7, la etajul următooooor!

Un comentariu:

  1. Ţi-am povestit cum am vrut să plec cu Skoda Inginerului nostru? O dată, am încercat şi cu cheia în portieră, că mă gîndeam că mi s-a stricat telecomanda... :)) Ştiu... femeieee!!!

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă