marți, 7 decembrie 2010

Alinuța sadică ... sau Administrația Financiară

Declarație de dragoste!
Eu iubesc statul (român, nu statul în general). Iubesc fiecare parte și bucătică de organ al lui. Iubesc fiecare direcție sau administrație.
Îl susțin financiar mai mult decât susține un bărbat, aflat la criza vârstei de mijloc, amanta tânară avidă de atenții.
Primesc de la stat același lucru pe care-l primește și bărbatul de la amantă. O binemeritată (bip!) ..uie. Diferențe este că, eu n-am grimasa de sastisfacție relaxată pe față.

Astazi ma sună prietena de la finanțe să-mi spună că figurez in evidențele lor cu o datorie de cateva sute de lei. Eu bine, bine o plătesc luni când am bani, îi explic că e o perioada mai dificilă, că suntem în investiții, da`ne redresăm până de sărbători.... Ea ”daca nu plătești până mâine venim în control și cine știe ce mai găsim pe acolo (că doar pe baruri sunteți evazioniști nu?)” Eu ca peștele. Gura deschisă larg da` nu ieșea nici un sunet. Un pic, un pic și apoi au ajuns si sunetele...
Păi tu educato! Dacă veniți in control credeți că o să am bani? Sau veniți vreo douăzeci și-mi faceți vânzare să am de unde să vă plătesc ? (asta daca vă se intâmplă minunea sa vă achitați consumația)
Și dacă eram evazionist nu aveam datorie la voi! Am procedura și pentru discount-ul clienților fideli. Când ați schimbat TVA-ul de pe o zi pe alta, am fost la miezul nopții să modific casa de marcat (nu cumva sa piardă statul un leu). În trei ani de zile am contribuit la bugetul statului cu aproape 300.000 de lei noi. Ca angajat in zece ani n-am contribui cu 60.000. Daca trag obloanele n-am dreptul nici măcar la șomaj. Au dreptul în schimb cei opt angajați la care le platesc contribuțiile. Care nu sunt pe spinarea statului acum. Și sper nici să nu fie. Da` sper sa vad aparatul ăsta administrativ redus o dată la jumătate!
I-am invitat politicos tot departamentul în control și i-am promis că mănânc procesul ăla verbal dacă găsește o fărâma de evaziune.
Îi aștept acum mai ceva decât pe Moș Craciun...

va urma...

Un comentariu:

  1. cum naiba se face ca in timp ce citeam postarea, ascultam asta http://www.youtube.com/watch?v=BNWXddj_DDk ? :))))

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă