luni, 1 noiembrie 2010

Satisfactie

Prima zi de bagator si deja sunt penalizat, certat, suspectat... greu cu sef tipicar.
Dar un coment m-a pus pe ganduri " băgă spunea... asta cu macul e aroganta deja. nu poti sa ai si tu gusturi mai fine? un vaio de exemplu"
Ne-am mai duelat noi in opinii legate de tehnologie. deh el cu windows eu cu snow leopard, el habar n-am (as vrea sa spun toshiba? dell, mai bine nu-l luam :-P) eu mac, el mure eu nokia... si uite asa mai departe. Mentionez ca amandoi suntem niste utilizatori pasnici, care la prima problema suna la prietenul care se pricepe.
Si atunci de unde atata aplomb, tenacitate, de unde parerile astea radicale ca eu am dreptate ca al meu e mai bun, mai frumos, mai destept.
Sa fie performantele tehnice? Nici pomeneala. Sunt altii mai buni, Sa fie pretul? Ha ha ha... Cu banii care-i dai pe cel mai amarat mac iti cumperi topul de gama de la concurenta...Sa fie marketingul de vina? Pentru ca daca s-ar da un nobel pentru marketing Apple ar trebui sa-l castige detasat de acum cinci ani si pe urmatorii cinci.Dar nu e doar marketing. produsul lor (ca e iPod, Pad,Mac...) ofera ceva clientilor ce alta firma nu ofera inca. SATISFACTIE.
De aceea se vorbeste de un cult. De aceea fanatismul asta. 92% dintre clientii de produse Apple raman fideli marcii (mai mult decat clientii de Romgaz si astia au un fel de monopol)
De aceea o sa-mi iau noul Mac. nu pentru ca am nevoie de el ci pentru ca-l vreau.

5 comentarii:

 1. aceste lucruri ne doare :)) sa le luam pe rand: mac vs vaio = mie-mi place mult mai mult cum arata vaio. habar n-am cat si ce poate sa faca unul sau altul. pentru ce-mi trebuie mie, ar fi bun si cel mai ieftin laptop dar na' o fita in plus nu strica :)) ipod vs...., da, nu cred ca are rival; ipad vs...., habar n-am si nu ma pronunt. astept blackpadul :-P ; blackberry vs nokia vs iphone= noa aici treaba sta asa: bb-ul ca scula ajutatoare in afaceri nu are rival. nokia are calitatea de a fi usor de utilizat(recunosc cinstit ca mi-a fost greu cu bb-ul pana m-am obisnuit) iar iphoneul.....arata bine cand il pui in vitrina :-P

  RăspundețiȘtergere
 2. diferentele deopinie le rezolvam cu o halba in fata.
  Nu ne spalam rufele in public :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Mamăăă, deabia ați început și vă și războiți??? #5... de acord cu marketingul Apple, nu știu reclama cărui laptop o văzusem, că nu le știu, dar, mi l-aș fi cumpărat în momentul ăla... seeexyyyy!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. cum poate asta
  http://www.youtube.com/watch?v=W2cSUECbQsM&p=B95BE832D9B7F605&playnext=1&index=8
  sa arate mai bine ca asta http://www.apple.com/macbookair/#video-ad

  RăspundețiȘtergere
 5. Asa colegu, hai sa-i convertim si pe Baga la merisor! :D

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă