sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Plăcintă de poftă


Umplutura:
Călim în unt nişte ardei gras roşu, câteva cepe verzi şi doi vreji de apio(ţelină), toate tăiate mărunt. Cam pe când sunt călite verzăturile, aruncăm deasupra nişte ghebe. După ce scade apa lăsată de ghebe şi verzături punem şi carnea tocată de pui, condimentată cu sare, piper negru cu lămâie, rozmarin, un pic de chilli şi-un pic de oregano. Stingem tot cu o cană de vin alb sec şi lăsăm să scadă. Într-o cănuţă punem câteva fire de şofran, pe care le dizolvăm cu zaftul din cratiţă şi îl turnăm înapoi. La sfârşit punem şi nişte pătrunjel verde tocat.

Preparea plăcintei:
Într-o tavă punem o foaie de aluat franţuzesc pe care o tapetăm cu bacon tăiat subţire. Deasupra, întindem umplutura peste care punem mozzarella tăiată felii şi preserăm nişte oregano mărunţit. Punem peste o altă foaie de aluat franţuzesc şi lipim bine marginile. Cu o pensulă, ungem a doua foaie cu nişte sos de roşii şi două ouă bătute. Presărăm nişte oregano mărunţit şi băgăm la cuptor, pentru 40 de minute la 200 de grade.
Să-mi fie de bine!

Bonus: mi-a mai rămas nişte aluat franţuzesc. L-am tăiat în fâşii, am pus pe ele dulceaţă de căpşuni, de struguri şi merişoare, le-am împăturit şi le-am băgat la cuptor. Le-am mâncat cu topping de cireşe şi ciocolată. Aşa de desert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă