vineri, 5 noiembrie 2010

Crede si nu cerceta!

Sunt o persoana toleranta de felul meu. La fel ca majoritatea mi-am pus intrebari la varsta adolescentei despre religie, Dumnezeu, moarte samd. Dupa ce am citit cateva carti scrise de minti luminate, cateva discutii libere cu doi trei preoti, am ajuns la concluzia ca nu poate dovedi nimeni nimic, nu exista un raspuns clar, doar alegerea ta sa crezi sau nu. Asa ca am lasat balta "cercetarile". Asta nu inseamna ca am o problema cu cei care cred, ca sunt ortodocsi, catolici, evanghelici, baptisti, martori ai lui jehova, musulmani etc... Fiecare are dreptul sa creada ce vrea.
Ma irita in schimb cei care propavaduiesc. Cei care incearca sa ma "converteasca". Cei care cred ca adevarul lor e singurul adevar. Recunosc ca in fata asaltului lor m-am lasat dus de val si, doar pentru a-i irita, le-am impartasit cateva pareri personale sincere. Fara exceptie reactia lor a fost aceeasi. Soc, consternare, sfatul de a ma intalni cu "mai marele lor" si povata de a imi deschide inima si mintea catre adevarata credinta. Eh cine stie? Poate la prima minune palpabila.
Zilele trecute mi-au sunat la poarta doi barbati (baieti). M-au intrebat daca putem sta de vorba cinci minute. Stiam ce urmeaza, dar dintr-o mica rautate i-am lasat sa-si spuna speech-ul. In timp ce ei demonstrau realitatea adevarata fluturandu-mi niste pliante cu citate prin fata mi-am aprins tacticos o tigara. Am ascultat cum adevarata credinta e in posesia lor si cum doar interpretarea lor e corecta samd.... Le-am cerut dovada. Acum repede! Pe loc. Eu vreau sa cred da sa-mi dea si ei acolo o mana de ajutor, o ancora, o aluna, o maslina, orice... "Juniorul" a inceput sa se balbaie iar "initiatul" a inceput sa turuie citate din biblie (a lor). I-am poftit politicos in strada, le-am urat "succesuri" maxime si m-am gandit ca uite asa mai imi fac si eu cate un pacat.
Mi-am adus aminte zambind de o replica simpatica:" If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic... "

2 comentarii:

  1. pe noi astia de la martorii caipirinhei, ne primesti? am cateva citate de pe eticheta de pitu pe care as vrea sa le dezbatem mai profund

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă