luni, 11 octombrie 2010

Twin Peaks la Gura RâuluiAşezat la masa lui de abonat, Gogu îşi savura cinzeaca aşteptând să intre echipele pe islaz şi să apară Toader cu care să mai schimbe o vorbă. Deşi era o duminică friguroasă, în crâşmă atmosfera era una încinsă. Toată lumea discuta de meci. Cu excepţia lui Gogu. Prefera să-şi savureze cinzeaca şi să constate. Unul din aspectele constate de Gogu era că piţipoancele gurene erau tot mai multe la islaz în comparaţie cu vechii fani, a căror număr scădea încetul cu încetul. Dar mai era ceva ciudat ce nu pricepea. Nu ştia ce. O fi probabil din cauza vremii de afară.
Pe islaz începu meciul. Gogu îşi savură o nouă cinzeacă, iar lumea din crâşmă continua să discute despre meci.  Timpul trecea iar Gogu constată alt aspect. Parcă nu mai era atmosfera de altădată. Ce dracu lipseşte oare? Şi pe unde dracu umblă Toader de nu apare? Şi totuşi era ceva ciudat. Încă nu-şi dădea seama ce.
La pauză Gogu mai savură o cinzeacă şi constată că lumea din crâşmă tot despre meci discuta şi Toader tot nu apărea. Ce dracu era aşa ciudat azi? Să fie de vină data malefică de 10/10/2010?
Cu zece minute înainte de finalul meciului, Toader nu apăruse, gurenii în crâşmă tot depre meci discutau, aşa că Gogu decise să plece acasă. Oricum nu pricepea de ce gurenii din crâşmă discutau despre meci. Sau mă rog, nu pricepea cine-s Marica, Pantilimon sau Lucescu. De când joacă ăştia oină în Gura Râului? Şi de ce naiba avea sentimentul ăla că ceva era ciudat? „Tui’n picsu măsii” mormăi Gogu printre dinţi.
Pe drumul spre casă se abătu pe la Toader, care stătea pe băncuţa din faţa porţii, cu chiştocul de mahoarcă în colţul gurii şi privirea spre capătul uliţei de unde trebuia să apară, acum în ceas de seară, vacile de la păscut.
-          Futu-te Toadere, am stat ca prostu’n crâşmă să te aştept la meci....  tună şi fulgeră Gogu în timp ce se apropia de Toader.
Toader, se uită mirat la Gogu, se ridică în picioare, scoase chiştocul din colţul gurii şi în timp ce se scărpină conştincios în cur îl întrebă mirat pe Gogu:
-          Ce meci Gogule? Ai bolunzât? Doar azi o fo’ meci de feminin la islaz!
Gogu împietri în mijlocul uliţei. Se simţea ca-n filmele lui David Lynch. Şi totuşi.....putea să jure. Citise clar în programul de la islaz...trebuia să fie meciul contra „Cozoroacelor”. 

2 comentarii:

  1. LOOOOOOL

    nu am ce zice altceva. da' nu puteam sa tac din gura :))

    RăspundețiȘtergere
  2. moni, in crasma se simte lipsa altui gurean celebru: cornel :-P ce naiba, incet, incet raman doar gogu si toader?

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă