sâmbătă, 30 octombrie 2010

De ce sărbătorim Halloween?

N-am înţeles niciodată de ce ne place să importăm nişte sărbători aiurea. Sărbătorim în cluburi tot felul de căcaturi când am putea găsi de sărbătorit o grămadă de chestii culeanu.
Nu văd rostul unui Halloween. Ce rost are să umbli disperat în piaţă ca să cumperi un dovleac în care o să înfigi o lumânare şi să-l mai pui şi în geam? Mai bine cauţi printre vechituri şi-ţi pui în geam un mileu, pe care pui peştele de sticlă în botul căruia poţi să-i înfigi beculeţele de la instalaţia de pom de Crăciun. De ce să-ţi pui o mască pe faţă ca să mergi în bar? Bei mai mult sau mai puţin?
Nu văd rostul unui Valentine's Day, să sărbătoreşti iubirea cu toată pulimea. De ce trebuie să mergi într-un club, să-i arăţi iubitei cât de mult o iubeşti, bând ca porcul şi dansând cu toate fufele? Oricum faci asta în fiecare weekend iar iubirea ţi-o vede pe ecranul bancomatului când selectează suma.
Uite, aş fi preferat de exemplu să importăm Thanksgiving Day. Să umbli disperat prin magazine să găseşti un curcan uriaş, pe care să-l găteşti la mare artă(da Qvarto, poţi face şi mujdei la el!), să-l pui pe masă după care să te apuci de bătut cu mesenii fiindcă toţi ar vrea copanele. După ce-ai mâncat ca spartu' şi-ai beut tot ce era prin casă, poţi şi să dansezi. Recomandat pe manele.
O altă sărbătoare pe care mi-aş dori să o văd în România ar fi San Fermin. Să stau pe terasă la OldFriends, cu o halbă de caipirinha, să văd idioţii îmbrăcaţi în alb şi baticuri roşii la gât cum sunt fugăriţi de tauri şi să sper că numărul celor care vor ajunge la Urgenţe cu curu' găurit de coarnele taurilor, o să fie unul mare.
De ce nu şi La Tomatina? Nu e interesantă o bătaie cu roşii în Piaţa Mare? Să poţi să-i fuţi una cu o roşie în faţă unui idiot şi să-i spui "bulane, nimic personal, e doar sărbătoare"?
Nu, în poză nu-s mascat în zombie. Aşa o să arăt mâine dacă ies diseară să sărbătoresc Halloween.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă