marți, 19 octombrie 2010

Colecţionez cuţite

Exclusiv pentru uz casnic.
Totul a început prin 2003, când după o plimbare lungă prin frumoasa piaţă Marienplatz din München, am poposit într-un magazin de cuţite. Am fost de-a dreptul fascinată, nu mai văzusem atâtea cuţite de atâtea mărimi, forme şi culori într-un singur loc. Am pus ochii pe unul albastru, micuţ, cu zimţi, pe care era scris cu litere italice "Marienplatz" şi firma Solingen. Motivată şi de faptul că îmi trebuia oricum un cuţit să-mi fac sandwich-urile pentru drumul de întoarcere, l-am cumpărat fără să stau prea mult pe gânduri. Vreo 10 Euro parcă a costat.
Şi de atunci am început să cumpăr câte unul din aproape fiecare ţară în care am mers. Nu vă imaginaţi că am sertare pline cu zeci de cuţite, încă n-am câştigat la Loto. Am doar 4, unul mai tăios decât celălalt. Toate foarte rezistente şi de foarte bună calitate având în vedere că nu a fost vreodată nevoie să le ascut. Ar fi trebuit să fie 5 dar din păcate micuţul cuţit albastru din Marienplatz şi-a găsit un alt stăpân astă-vară. L-am plâns şi l-am jelit câteva zile, dar asta e, viaţa merge înainte.
Acum nu ştiu dacă ştiţi voi de promoţia de la Real la cuţitele profesionale Thomas Rosenthal, care se pot cumpăra reduse cu 70% pe baza unui număr de puncte. Pentru fiecare 40 de lei cheltuiţi în magazinul lor, primeşti un punct bonus. Când aduni 20 de puncte, iei un cuţit la reducere. Nu zic că e un super business ăsta şi nici nu-s mare fană a magazinelor Real dar la promoţia asta era absolut necesar să particip, mă înţelegeţi. Până acum m-am ales cu un cuţit universal 116 mm dar am ochit şi cele două cuţite de friptură şi cred că nici lui Santoku cel Mare nu i-ar sta rău la mine în bucătărie.

p.s. pentru prieteni: Nu-mi doresc cadou de ziua mea un set de cuţite

4 comentarii:

 1. cate detalii tehnice :)) 116mm :)) btw, alea de friptura la ce o sa le folosesti? :-P

  RăspundețiȘtergere
 2. o sa le folosesc cand vii tu odata in vizita :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Deci nu pot să creeed!!! Jack the Ripper in disguise ce eşti! :)) Să merg să fac cumpărăturile la Real pentru bulinuţele tale?

  RăspundețiȘtergere
 4. chiar ai face asta pentru mine? i'm so touched :))

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă