marți, 21 septembrie 2010

Let's do it...NOT (2)

Revin. Cu câteva fragmente din articolul lui Spartakus, de pe site-ul lui Lovin:

"Pe 25 septembrie, seara, graţie eforturilor reunite a zeci de mii de tineri, ţara va mai da jos un strat de jeg. Pe 26 septembrie, dimineaţa, alte sute de mii de români vor avea grijă să pună jegul la loc."


"Pentru câteva ore sau câteva zile, România va fi mai curată. Şi apoi? Credeţi că indivizii puturoşi, grobieni şi nesimţiţi care constituie procente însemnate din populaţia ţării vor fi atinşi la coarda lirică şi vor avea o epifanie, despre cum trebuie sortat gunoiul?"


"De aceea eforturile noastre, heirupismul demn de şantierele patriotice, sunt remarcabile, dar sterile."


"Curăţenia nu trebuie să o facă aceia care au acasă curat ca-n farmacie şi posedă simţul responsabilităţii şi al respectului faţă de mediu. Curăţenia trebuie să o facă exclusiv cei ce fac mizerie şi dacă nu vor să o facă de bună voie, ar trebui să fie siliţi să o facă. "


"Probabil că următoarea muncă voluntară pe care o vom face va fi curăţenia de Crăciun şi de Paşte în casele acestor îngălaţi. Keep on good working, Bucurenci!"


"Există soluţii alternative? Sigur că există şi sunt perfect legale: primăriile să impună, acolo unde există comunităţi de nesimţiţi în libertate, în fiecare lună o zi de muncă obligatorie la curăţenie, în locurile unde respectivii aruncă gunoaie. Neparticiparea să atragă automat anularea oricărui tip de ajutor social – primit oricum pe degeaba. De asemenea, Garda de Mediu, care e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire, ar trebui ca sâmbătă, duminică şi în celelalte zile de umflat maţul la picnic, să fie prezentă pe teren şi să aplice amenzi usturătoare – prevăzute, de altfel, de lege – celor care aruncă gunoaiele după cum li se năzare. De bună voie, bipezii agramaţi şi agresivi nu vor înţelege niciodată necesitatea unei planete verzi. Să-i învăţăm, deci, să fie verzi prin muncă! Altfel, putem să organizăm zilnic Mari Curăţenii, toate vor fi în zadar. E nobil şi înălţător îndemnul: “Haideţi să facem România lună!”, dar comparaţia mi se pare incorectă: ca să fie ca Luna, ţara noastră ar trebui să fie pustie. Din păcate e frumoasă, dodoloaţă, dar populată de prea multe fiare şi excesiv de multe gunoaie. Ca să scăpam de ele, nu reciclarea e soluţia finală."


Articolul integral îl găsiţi AICI

Un comentariu:

  1. Stii ca nu pot nega evidenta, Teo, dar ma voi incapatina sa fac parte din actiunea asta de Mare Curatenie care voua vi se pare o lupta cu morile de vint! Asa o fi! Don Quijote scrie pe mine! :)

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă