luni, 13 septembrie 2010

Fusei şi eu la baschet


"Qvarto, hai şi tu o dată cu noi la baschet să vezi cum e. Mai lasă şi tu ciorbele alea şi hai să te relaxezi la un meci", îmi zice Băgă într-una din zilele trecute. "Măi, eu aş veni dar să nu mă laşi să mă uit ca viţica la poarta nouă. Îmi mai explici şi tu una-alta..."
"Normal că-ţi explic, Qvarto. Numa' să nu mă scoată ăştia din sărite că nu vreau să mă răstesc la tine". Şi sâmbătă seara îi zic lui Băgă: "Na, vezi că mâine vin." "Bine. Te sun cu două ore înainte să fiu sigur că eşti gata. Şi vezi să-ţi iei ceva galben pe tine." Ok, mă gândeam eu, în cel mai rău caz îmi pun nişte cercei galbeni şi m-am scos.
Şi vine ziua de duminică. Nu mă sună cu două ore înainte cum ne-am înţeles, ci cu vreo 5 minute. Noroc că ştiam ora aproximativă la care vine după mine, aşa că eram gata îmbrăcată. Ajungem în sală, lume puţină şi de toate vârstele, câteva pitzi hotărâte...să atragă atenţia, jucători eterogeni, atmosferă liniştită, tipică, bănuiesc, pentru un meci amical, aşa cum a fost acesta, din cadrul memorialului Tordai.
Băgă a scăpat uşor: mi-a explicat la început regulile de bază, unele le mai ştiam şi eu din generală când jucam baschet cu baieţii (apropo, Herr, chestia cu traiectoria descendentă sau ascendentă a mingii tot n-am înţeles-o :D) după care i-a predat sarcina doamnei lui, bucuros că poate comenta meciul în voie cu băieţii. Cuprins probabil de remuşcări, mă mai întreba din când în când: "Na Frau, cum ţi se pare?". Ce să zic, nu mi s-a părut foarte captivant la început, nu simţeam nevoia să mă manifest în vreun fel, dar trebuie să recunosc că spre final am avut şi eu câteva tresăriri şi era cât pe-aci să-mi scape nişte interjecţii.
Probabil că la cel puţin un meci voi mai merge, musai cu miză, doar ca să mă conving dacă îmi place sau nu. Până atunci mai ciulesc urechile, îmi iau notiţe, desenez scheme, fac liste şi tabele :)) ...poate îmi îmbogăţesc garderoba cu haine galben-albastre.
completare de la băgă: păcat că nu i-a făcut nimeni o poză Qvartei în momentul în care vecinul din stânga ei s-a apucat să urle " f@#$%&i 'mnezeii mătii, dă drumu'n p&%@a mătii la minge keeeviiin". ghici cine era vecinul din stânga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă