marți, 24 august 2010

Turista care l-a luat pe "nu" în braţe

Concediul din vara asta l-am făcut în Croaţia, undeva la 30 de km de Split. Nu am de gând să spun prea multe despre el, mai ales că probabil majoritatea aţi vizitat această ţară, şi dacă nu, v-au recomandat-o şi alţii. Vreau să scriu de o doamnă cazată în acelaşi loc cu noi, a cărei prezenţă a trebuit s-o suportăm în excursiile organizate de agenţie şi câteodată la masă. O arădeancă la vreo 35-40 de ani, un fel de căutătoare de nod în papură, pentru care nimic nu era mulţumitor. A început din a doua zi, la cină, când am avut ghinionul să stăm suficient de aproape de masa ei să-i ascultăm primele impresii: baia e neîncăpătoare, lumina din cameră prea slabă, micul dejun foarte modest, salata cu prea puţine felii de roşii. Eh, o fi avut madam o zi proastă…sau o fi stat numai prin Burj al Arab-uri până acum unde caracatiţa cu sos Meuniere (sau tarta cu pesto de busuioc, anghinare şi roşii cherry, dacă ar fi să ne luăm după standardele lui Băgă :P) era la ordinea zilei, ne-am gândit noi iniţial. Bănuială care s-a spulberat în zilele următoare, o dată în autocar, după vizita la parcul Krka, care, evident, "n-a avut nimic spectaculos şi nu şi-a meritat banii" şi a doua oară când vorbeam de Trogir unde "nu mai are rost să mergi dacă ai văzut Split-ul".
Sper să fi fost măcar ceva care să-i fi plăcut nefericitei...un golfuleţ, o stâncă ceva...Nu de alta, dar ar fi păcat ca cineva să rateze o ţară ca asta dacă ţine cont de părerile ei absurde.

4 comentarii:

 1. dear, având în vedere că tu eşti fan ceafă la grătar cu cartofi prăjiţi şi mujdei, nu mă mai mir că tarta cu pesto e de fiţe pentru tine. :-P

  RăspundețiȘtergere
 2. :)))) riiight... ceafa cu cartofi prajiti si mujdei la pranz. seara, paine cu slana si ceapa :)))
  poate nu stiti, dragi cititori, ce gusturi culinare rafinate are Baga :P

  RăspundețiȘtergere
 3. foarte fain scris! de krka imi aduc aminte si eu cu placere, am mers cu gasca iar sub una din cascade era in lateral un fel de jgeab pe care cobora apa cu putere, au blocat doi prieteni cu spatele jumătate din el asa ca toata apa a ajuns pe jumatatea cealalta, pe niste italieni care nu se asteptau la asa ceva si era sa-i inecam, dar si pe razvan care nu mai putea iesi la suprafata din cauza apei care-i cadea in cap :))

  RăspundețiȘtergere
 4. multumesc! :)
  hihi...faine peripetii ati mai avut si voi acolo. faine pentru voi ca pentru italieni si prietenul razvan ma gandesc ca nu. macar si-au luat portia de adrenalina :D

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă