sâmbătă, 17 iulie 2010

Răspundem fanilor/contestatarilor EOS-KSI

Noblesse oblige, că vorba aia, Băgă are oareşceva sânge albastru prin instalaţie, moştenit de la un stră-strămoş scăpătat şi pe care sper că nu l-au executat silit cei de la EOS KSI prin secolul XIX.
Lăsând gluma la o parte, îi răspund lui Suflet Curcubeu la comentariul de la una din postările care aduc ceva trafic băgătorilor.
În primul rând te felicit că "te ţine şi ai încercat", având în vedere că eu sunt cam slobod la gură.
Să începem:
- Foarte bine că ai un job, foarte bine că jobul e la EOS KSI. Da, e o companie mare, e o afacere ca orice altă afacere. Nu te condamn pentru ceea ce faci, atâta timp cât îţi faci treaba corect şi cinstit. Problema mea a fost modul în care anumiţi angajaţi EOS KSI şi-au făcut treaba şi mi-au încălcat nişte drepturi.
- Bănuiesc că ai citit care a fost problema mea iniţială cu cei de la EOS KSI. Nemulţumirile mele au apărut ulterior, când EOS KSI şi-a permis să se folosească după bunul plac de datele mele personale, fără a avea dreptul! Eu nu mai aveam nicio obligaţie faţă de EOS KSI atâta timp cât mi-am stins ridicola datorie, imediat ce am fost notificat! În plus, eu i-am notificat expres pe cei de la EOS KSI să pună în aplicare prevederile articolului 6 din legea 677-2001!
- Că tot veni vorba de legalitate. Angajaţii EOS KSI îmi solicitau să le furnizez date despre o rudă de-a mea. Având în vedere că eu, Băgă, nu sunt operator autorizat să prelucrez date cu caracter personal, aveam voie să le dezvălui aceste date? :D
- Când spui că un angajat EOS KSI a "semnat o clauză de confidenţialitate, ca să nu mai zic de bun simţ" nu crezi atunci că "hărţuirea, în formele ei cele mai simple şi banale" e de kkt, chiar dacă "nu este reglementată de normele de drept româneşti"?
- Cred că eşti o profesionistă în ceea ce faci, cred că mai sunt o grămadă ca tine în EOS KSI, dar tot aşa cred că grămada mai mare de la compania ta e compusă din gogi, goage, retarzi şi retarde. Iar vinovat de acest lucru e chiar compania, care ar trebui, teoretic, să se preocupe să aibă un personal cu adevărat calificat, care să lucreze conform unor proceduri legale şi morale(mai ales acolo unde scăpările legislaţiei actuale lasă loc unora să-ţi calce în picioare nişte drepturi normale).
- Să nu te superi, dar "şi angajaţii EOS sunt oameni" chiar nu mă interesează. Mă interesează doar să fie corecţi şi profesionişti. Nu mă interesează dacă au probleme personale(btw, pe ei îi interesează problemele personale ale debitorilior?), nu mă interesează că au o zi proastă, că-i doare capul, că n-au găsit alt job decât ăsta şi "nu prea mai au ce face"(deşi,vorba ta, ar mai fi Rosal-ul ca şi opţiune).
- Da, foarte bine că ţi-ai postat opinia, foarte bine că sunt opinii diverse, foarte bine că putem să ne contrazicem unul pe altul. Mă bucur că ai făcut-o şi apreciez asta. Ca dovadă, crede-mă pe cuvânt, că am corectat textul ăsta de câteva ori ca să elimin mai multe fraze neortodoxe(te-am avertizat că-s cam slobod la gură) :))
- Şi ultimul răspuns: Da, ţi-am răspuns la comentariu! :D

3 comentarii:

 1. De data asta merg la sigur :)
  Nu-s fan EOS KSI. Dacă vrei, trece-mă pe lista "fani Nirvana" sau "fani iaurt cu fructe de pădure". Niciodată nu voi avea câștigul financiar ca scop, doar ca modalitate de supraviețuire și dezvoltare. Mă rog, asta e altă mâncare de pește, poate îți place peștele și mai discutăm.
  Te rog, înțelege că nu răspundem în solidar pentru acțiunile celorlalți angajați. Tu nu ai o problemă cu EOS KSI. Nu. Tu ai o problemă cu un număr destul de mare, ce-i drept, de angajați EOS KSI. Nu li se impune să procedeze așa, doar că unii dintre ei sunt mai limitați.
  Trainingul la EOS KSI durează 2 săptămâni. Nu contează cât de bombă ești în drept/contracte/creanțe/credite. Oamenii aceia sunt adevărați profesioniști și te vor face să înțelegi tot ceea ce ține de collection. Nu am de ce să mint. M-aș face de râs să înfloresc. Nu. Problema este apoi interesul pe care fiecare îl poartă de la bun început pentru ceea ce face. Unii chiar se implică și vor să se descurce, să avanseze. Alții se preocupă doar să își respecte responsabilitățile. Și mai sunt persoanele delăsătoare care strică toată munca primelor două categorii.
  În momentul în care tu ai spus că nu ai cu ce să îi ajuți trebuia să ți se invalideze nr de telefon. Nu scuz pe nimeni, ai completă dreptate și în locul tău i-aș da în judecată sau i-aș face de râs, poate așa se învață minte să fie mai atenți și să lase aerele de detectivi.
  Da, aveai voie să dezvălui orice informații doreai să dezvălui. Ruda ta a semnat un contract în care și-a luat angajamentul să furnizeze toate datele noi de contact, în cazul în care apar schimbări, deci tu erai protejat dacă, să zicem, i-ar fi adus "neplăceri" informațiile furnizate de tine. Noi aveam un interes legitim să îl contactăm și dacă nr tău a fost lăsat în dosar sau ulterior... too bad, nu ai ce să faci decât să le spui că nu mai vrei să fii sunat sau să faci reclamație în cazul în care te-au deranjat din nou. Cere clar numele celui care te-a sunat. Și ține-l minte :)
  Sunt multe probleme care trebuie rezolvate din punct de vedere legal. Trebuie să se emită o lege-cadru care să specifice clar alb pe negru ce înseamnă hărțuirea și cum poate fi ea stabilită în termeni de recuperări creanțe. Și noi ne confruntăm cu o serie de alte probleme, mult mai apăsătoare. Cum facem să recuperăm prejudicii în valoare de miliarde de lei, când nu avem de unde să luăm debitorii, că ei sunt plecați din țară, dispăruți de pe fața pământului, după ce și-au făcut acte false și firme fantomă? Cum să îi permit eu unei alte persoane să mă insulte telefonic, când știu că intenția ei a fost să obțină niște bani prin fraudă? Cum să mă las luată la mișto de un om care nu are niciun interes să își achite datoria?
  CONTINUAREA ÎN COMENTARIUL URMĂTOR --» n-am mai avut spațiu :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Of. Revenind la angajații EOS, sunt sute. Doar în București. Oricât de neinstruit ești, tot ai bunul simț de a nu-ți târî prin noroi toți colegii și toate lucrurile bune pe care, totuși, le-a făcut firma la care lucrezi. Toți avem dreptul la opinie, doar atât timp cât nu aduci atingere intereselor legitime ale altor persoane.
  Dacă discutăm de etică și de morală, deja putem să ne luăm adio de la spațiul relațiilor interumane. Așa AR TREBUI. Să-ți faci DATORIA. Cuvinte mari, minți înguste.
  Nu mă supăr că nu te interesează că suntem oameni. Dar oarecum simt că ai vrea să te intereseze. Adică, da, vrem să fie corecți și profesioniști, dar sunt, înainte de toate, oameni, nu referenți colectare debite/credite. Btw, da. Pe mine mă interesează problemele debitorilor. Pe 90% din echipa la care lucrez la fel. Ne interesăm întotdeauna de problemele lor, de modul lor de viață, de venitul lor. Cel puțin în departamentul în care lucrez eu. Oamenii trag pe blat întotdeauna. Mie îmi zic ca au salariu de 800ron, când văd în adeverință 1000ron. Dacă știe să mă mintă frumos și mai e și consecvent închid un ochi. Ba chiar pe amândoi dacă văd că e de treabă și se străduiește. Au fost cazuri când îmi venea mie să mă duc cu bani la bancă să le achit rata, așa de amărâți sunt. Alte situații în care am amânat fără motiv rate scadente pentru că omul avea nevoie de altceva. Am și postat la un moment dat un anunț umanitar pentru un caz absolut cutremurător. Nu fac cine știe ce, dar încerc să nu cauzez mai multă suferință pentru niște suflete care deja sunt măcinate de griji și nervi.
  Sunt persoane care mă sună doar ca să se descarce de alte probleme. Nu stau la taclale, îmi fac treaba și trec mai departe, dar încerc să ajut mai mult decât prin a confirma niște plăți și a da niște telefoane. Unii îmi sunt dragi, alții nu. Important e la sfârșit să ne simțim mulțumiți. Dosarele se închid cu muncă, cu concesii și de o parte, și de alta.
  Probabil ai obosit. Am scris mult.
  Îți atrag atenția că nu m-am referit la angajații EOS KSI atunci când am scris "Acum, fără glumă, știu care este situația, știu că e greu și mai ales, înțeleg oamenii. Majoritatea nu au vrut să se ajungă aici, dar nu prea mai pot să facă multe. "
  M-am referit la cei care au datorii la Eos Ksi.
  Dacă ar fi după mine, EOS KSI nu ar exista. Nici legile, nici executorii siliți, nimic din toate astea.

  RăspundețiȘtergere
 3. blogger sucks cand vine vorba de comentarii.
  Asa.
  Voiam să-ți mulțumesc pentru replică, apreciez faptul că nu ai fost "slobod la gură", deși asta nu mă sperie câtuși de puțin. Mă deranjează, dar nu mă sperie. Am și eu sânge albastru pe instalație :)
  Cred că ți-ai dat seama că voi fii cu ochii pe tine de-acum încolo și că sper că vei lua în considerare și părerea mea. E una simplă. Și curată.

  Atât pentru azi, mă duc să-mi termin romanul, am de gând să scriu mai multe comentarii decât Sadoveanu cărți. :)

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă