marți, 13 iulie 2010

Marţi, 13

Cică era odată o femeie care-şi ducea traiul liniştit într-un mic sat din judeţul Mureş, plivind grădina, cârpind sau hrănind bobocii. Crescută în spirit evlavios, ca toate celelalte femei din sat, femeia participa cu regularitate la slujbele de la biserică. Până într-o zi când sătenii au observat că femeia nu mai vine la biserică, ba mai mult, o ocoleşte cu groază. Şi începu să umble vorba în sat cum că femeia ar fi posedată de pitici malefici. Aşa că sătenii, împreună cu preotul din sat şi încă doi din satele învecinate, se hotărâră să o ducă cu forţa în biserică, pentru a alunga spiritele rele din biata femeie. Nu ştiu la ce metode au recurs oamenii bisericii, cert este că femeia s-a "vindecat", devenind omul cuvios de dinainte.
Nu, nu e o întâmplare dintr-un documentar despre exorcizări, e una din poveştile pe care le-am auzit azi-dimineaţă la cafea. Colegul meu a auzit-o de la bunica lui care s-ar părea că a fost de faţă la incident. Adevărul e dincolo de noi... :))

În altă ordine de idei dar păstrând legătura cu subiectul, pentru care observ că am o preferinţă în ultimul timp, mi-am amintit de un fost coleg de serviciu care în zilele de 13 lăsa calendarul pe data de 12 până la prânz, după care îl schimba direct pe 14. Aşa era el, mai precaut...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă