joi, 1 iulie 2010

De prin service-uri


Duc azi Maybachu' în service, să-mi schimb bara şi să-i fac câteva mici reparaţii necesare. Ca omul prevăzător m-am dus cu programare, m-am prezentat cu 10 minute înainte să fiu sigur. Bagă oamenii Maybachu' într-o boxă, se apucă de demontat la el, când după vreun ceas, apare un gog cu un opel de tot kkt, care se apucă să tune şi să fulgere " că ce pla mea, io am programare la ora asta să-mi schimb un cauciuc şi-n jermania ăia respectă că de aia îi jermania aşe de mare". Şeful de service îi spune că au apărut nişte reparaţii suplimentare neprevăzute, dar nu e nicio problemă, să tragă maşina în faţa boxei(toate boxele erau ocupate) şi o să-i fie schimbată roata acolo. Gogu' sare de cur în sus " că ce pla mea, să stea opălu' meu în soare? că ce, scoţi loganu' Maybachu' afară, îmi schimbi roata şi-l bagi înapoi! ". Io ţâfnos, că de, era vorba de bijuteria mea, sar cu gura " auzi bă, voi ăştia din Orlat când mereţi la sapă aveţi umbrele cu Peroni? ".
Gogu' s-o abţinut să-mi zică ceva, că aveam ţigara în gură şi privirea de sora13, plus că mecanicii şi şeful de service erau deja într-o poziţie de samurai. Şeful de service, ne trimite pe amândoi în magazin, io să-mi cumpăr piesele necesare şi gogu' o anvelopă. În magazin, gogu' se uita întrebător la mine gândindu-se " de unde pla mea ştie ăstă că io-s din Orlat? ". Îi răspund pe această cale " de la balega de pe numărul de înmatriculare, chimirul de la brâu, mustaţa de sub nas, mirosul emanat  şi comportamentul de cioban cu opel pe care puşcă rugina ". Plătesc piesele şi când ies aud vânzătoarea cum îi sublinia gogului " ventilu' nou trebuie pus la anvelopă ca să nu pierdeţi garanţia ". Se întoarce gogu' la maşină, dă anvelopa şi le spune mecanicilor " să-mi pui ventilu' vechi ".
Mă rog, îi schimbă mecanicii anvelopa(gratuit!), pleacă gogu', mai aprindem o ţigară şi ne râdem de orlăţeni când după o juma' de ceas apare gogu' negru la faţă şi pană la aceeaşi roată(din cauza ventilului). Circ, scandal, " în jermania plăteaţi maşina, lucru' de kkt, şamd. ". Apare şi patronul service-ului, încep parlamentările " dom'le n-ai pus ventil nou, ciao garanţie ", " în jermania trebuia să mi'o ceara...", " în jermania mi-o schimba în boxă nu afară ", ce mai, circ în toată regula. Patronul service-ului, scârbit, dă din mână şi decide să-i facă gogului pe plac. Gogu', retard, nu apreciază gestul şi la plecare se jură că nu mai pune piciorul pe acolo.
Păcat! Io-l puneam la plată pe retard.
Mulţumesc de întrebare. Da, Maybachu' meu e ca nou!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă