vineri, 18 iunie 2010

Navigator


În dimineaţa asta, în parcarea de lângă Poşta din Ştrand, o maşină cu numere de Arad opreşte lângă mine, iar şoferul mă roagă să-i explic cum poate ajunge în Ocna Sibiului. Încep să-i explic omului să iasă în variantă, să facă stânga la pod, să ţină drept până la iesirea din Sibiu ... când din senin apare lângă mine un pensionar care mă dă la o parte şi cu o faţă de savant începe:
-         - Nu domnu’, nu-i bine. Te încurcă copilu’ :-P ăsta! Nu-i bun drumu’, stai pre’ mult la semafoare, cel mai bine se mere pe Drumu’ Hoţilor şi îi şi mai simplu!
Amuzat, l-am lăsat pe moş să-şi facă numărul, privind amuzat la faţa arădeanului care nu mai reuşea să reţină de câte ori face stânga şi de câte ori face dreapta. Într-un final, arădeanul face imprudenţa să-i spună moşului că pare mai simplă varianta mea, chiar dacă asta înseamnă să stea la semafoare. Moşu’, rănit în orgoliu, nu rezistă şi în timp ce se depărta de noi,  îi face o aroganţă arădeanului:
-        -  Noa’ data viitoare să-ţi cumperi din ăla ce-ţi zîce pe un’ tră să meri, să nu mai opreşti lumea pe stradă care are treburi!
Arădeanul a început să râdă, mi-a mulţumit pentru indicaţii şi-mi spune:
-        -  Să ştiţi că moşul m-a convins în sfârşit să-mi cumpăr un navigator!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă