joi, 20 mai 2010

Alo, doamnă, îmi vreau buletinul!


Acum 2 săptămâni am fost să-mi depun actele pentru schimbarea cărţii de identitate. După vreo oră de testat răbdarea şi experimentat diverse mirosuri pe holurile fostei primării, îmi vine şi mie rândul şi mă prezint la ghişeu. Dau dosarul, fac poza şi mi se spune să vin în 3 săptămâni după CI. Mult, zic eu, dar nu-i grabă, că nu am de primit nicio moştenire. Azi însă mi-a trebuit pentru un drept de semnătură aşa că sun să văd ce-mi face buletinul, direct la depart. Evidenţa Calculator din cadrul serviciului cu pricina:
"Alo, SEP Sibiu?"
"Da"
"Fiţi amabilă, aş dori să ştiu dacă pot veni azi după cartea de identitate. Actele le-am depus în 6 mai."
"Vi s-a dat atunci un termen, veniţi când vi s-a zis!"
"Mi s-a zis în 3 săptămâni dar mi-ar trebui zilele astea. Nu puteţi verifica în calculator dacă e deja gata? să nu vin degeaba.."
I-am zis numele şi după câteva secunde cât i-a luat să-mi găsească datele îmi spune: "Cartea dumneavoastră de identitate a fost emisă în 13. Puteţi veni dupa ea."
Oh really? Şi rubrica aia cu numărul de telefon de pe cerere, conştiincios completată de mine, pentru ce era? Nu cumva pentru a fi anunţat solicitantul că îşi poate ridica CI-ul? Asta n-am mai apucat să întreb şi nici să-i urez o nouă reducere de 25% a salariului o zi bună că mi-a şi închis telefonul.
Mda, îmi iubesc ţara din ce în ce mai mult...

laqvarta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă