luni, 26 aprilie 2010

La ce foloseşte CNP-ul?


Cred că foloseşte doar ca să plăteşti taxe şi impozite. Nici nu trebuie să te mai deplasezi la instituţiile statului să-ţi înregistreze plata, ajunge doar să menţionezi CNP-ul pe documentul plăţii. Când ai de luat bani de la instituţiile statului, atunci ai de umblat nenică cu CNP-ul tău. De la ghişeul 1 la ghişeul 2, de la ghişeul 2 la altă instituţie la ghişeul 3 după care te întorci la ghişeul 2 de la prima instituţie de unde eşti direcţionat la ghişeul 4.
Azi a trebuit să fac o mică intervenţie chirurgicală la Spitalul Judeţean. Am avut nevoie de adeverinţă vizată de C.A.S. că-s la zi cu plata asigurărilor. Ok, sunt de acord că spitalul trebuie să aibă certitudinea că-şi recuperează banii pentru serviciile prestate, dar dacă unităţile sanitare sunt singurele beneficiare ale fondurilor C.A.S. de ce nu au posibilitatea să verifice ei, direct în programul informatic, că Băgă, cu CNP-ul 1000000000001, a plătit sau nu asigurările? De ce trebuie să fac drumuri aiurea, să stau la cozi şi să-mi pierd timpul?
Cireaşa de pe tort a fost obligativitatea prezentării adeverinţei pentru o analiză patologică nesubvenţionată. A trebuit să dovedesc că plătesc asigurări pentru o analiză pe care am plătit-o INTEGRAL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă